25 Nisan 2014 Cuma

ÇİKOLATA KAPLI ÇİLEK


 





















Arkadaşlar; şu anda tam çilek mevsimi. Bu gördüğünüz güzelliği yapmak o kadar basit ki. Çikolatanız ve Çileğiniz varsa, tabi bunları yapım aşamasında kendinizi kaybedip yemezseniz, yukarıda gördüğünüz güzellikler ortaya çıkıyor. İster yap, evinde sevdiklerinle paylaş, ister yap sevdiklerine götür. Tarif benden yapması ve yemesi sizden. İsterseniz çilek yanında muz ve kiwi ile de yapabilirsiniz. Afiyet olsun:))))
 
MALZEMELER:
200 gr. çilek
150 gr. çikolata  tercihe  göre   bitter  yada  sütlü çikolata kullanılır.
HAZIRLANIŞI:
Çilekler saplarıyla yıkanır. Havlu kağıtla kurulanır. Çikolatalar benmari usulü eritilir. Çilekler saplarından tutularak çikolataya batırılır. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye birbirine dokunmayacak şekilde dizilerek donması beklenir. İki renk olmasını isterseniz donduktan sonra zıt renkte çikolataya batırılır. İsteğe göre küçük sıkma torbasına eritilmiş çikolata dökülür . Çikolata ile dondurulmuş çikolatanın üzerine incecik sıkılarak değişik bir görüntü elde edebilirsiniz. Taze meyve ile üretildiğinden meyve sulanma yapabilir, maksimum +5 derecede 8 saat dayanabilir.
 

 

 

 

Hiç yorum yok: