26 Mart 2013 Salı

DRAGOS STEAK


Malzemeler:
  • 160 gr. Bonfile
  • 3 Adet renkli Biber (Sarı, yeşil, kırmızı)
  • 6-7 Adet ince doğranmış mantar
  • ½ Çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, tereyağı, biberiye
  • Demi-glass Sos
Hazırlanışı:

  • * İki parçaya bölünen bonfileler dövülerek tuz ve karabiber eklenir ve ızgarada pişirilir,

  • * İnce julyen şeklinde doğranıp haşlanan sebzeler tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile sotelenir,

  • * Sebzelerin içine önceden hazırlanan demi-glass sos ilave edilir, 

  • * Pişirilen bonfilelerin bir parçası servis tabağına konulur,

  • * Sotelenen sebze harcının bir kısmı üzerine ilave edilir, 

  • * Bonfilenin diğer parçası da bu karışımın üstüne konulur,

  • * Kalan sebze harcı bu etin üzerine eklenerek bir dal biberiye ile servis edilir.

  • AFİYET OLSUN  :)


LEVREK SARMA


MALZEMELER

  • 200 gr. Levrek Fleto
  • 3 Diş Sarımsak
  • Yarım bağ taze haşlanmış Ispanak
  • 2 Çorba kaşığı Krema
  • 2 Çorba kaşığı Zeytinyağı
  • Zencefil, taze Kekik, Pul biber, tane Karabiber, 1 tutam tuz.
Sosu için:
  • 1 Kaşık tereyağı, 
  • 1 Diş sarımsak, 
  • 1 Çorba kaşığı soya sosu,
  • 1 tatlı kaşığı bal ve tarçın, 
YAPILIŞI
  • Levrek fileto bir tabağın içine yerleştirilip, ince doğranmış sarımsak, kekik, pul biber, toz zencefil, kırık tane karabiber, zeytinyağı ve tuz ile karıştırılıp marine edilir. 
  • İki saat kadar bekletilen balık rulo halinde sarılıp bir kaba konur ve 180 derecede 15 dakika fırınlanır.
Garnitür için:
  • İnce doğranmış haşlanmış ıspanak tavada sotelenir, 
  • baharat ve krema ile tatlandırılır. 
  • Tabağa önce kremalı ıspanak, ardından pişmiş levrek konur ve 
  • sosu ilave edilerek servis edilir.

AFİYET OLSUN :)

2 Mart 2013 Cumartesi

ESSE EKMEK MAKİNASINDA KİŞİYE ÖZEL EKMEK TARİFİ

Bu tarif için bikaç cümlem var... %100 lezzetine inandığım ve çok kolay vepratik bir tarif... Sabahları ekmek kokusuyla uyanıp kahvaltılarınıza keyif katmak için ideal bir tarif...
Esse ekmek makinasında ekmek yapıyoruz... Sonuç mu??? HARİKA...
  • Tarifimizi Esse marka makinası ve içinden çıkan kendi plastik bardak ile 2 tarafllı küçük/büyük kaşık ölçüsüyle vericem.
TBSP = Büyük kaşık 
TSP= Küçük kaşık
Cup= Plastik bardak

MALZEMELER
  • 1+ 1/3 normal su bardağı ılık su veya süt
  • 2,5 büyük kaşık (TBSP) sıvı yağ
  • 3,5 plastik bardak (cup) un
  • 2,5 büyük kaşık (TBSP) toz şeker
  • 1,5 küçük kaşık (TSP) tuz
  • 1,25 küçük kaşık (TSP) kuru maya instant
  • ekmeğin neli olmasını istiyorsanız isteğinize bağlı iç malzeme
YAPILIŞI
  • Makinanın çırpıcı ayaklarını rahat dönmesi için margarine batırıp yerine takın. 
  • Ilık su veya sütü pişirme kabına koyun
  • Sıvı yağın tamamını koyun
  • 2,5 (cup) bardak unu sıvının üstünü örtecek şekilde koyun
  • kenarda karıştırdığımız şeker ve tuzu unun üstüne serpin
  • diğer 1 bardak (cup) unu tüm bu malzemelerin üzerine serpin
  • kabın bir köşesinden delik açıp mayayı oradan içeri dökün (en dibe kadar ulaşmasını sağlayın)
  • Makinanın kapağını kapatıp, açma düğmesine basın
  •  menüde 2. programa (3 saat 40 dak.) ayarlayın
  • 2.55 dakikaya gelince makina BİP sesi vererek uyarı yapacaktır
  • Ekmeğe hangi malzemeyi katmak istiyorsak malzemeyi kapatıp pişmesi için birakıyoruz
  • iç malzeme tavsiyem= ince kıyılmış dereotu, iri parça ceviz ve fındık, ayçekirdeği içi, pulbiber, kekik, siyah zeytin (2 li ve 3 lü karışımlarınızla muhteşem lezzetler)
:) çok kabarmış, mis gibi kokan, sıcacık ekmekler...
:) kişiye özel ekmeklerinizle masanızı şımartmaya çok değecek bir lezzet...
:) Telaşlanmanızı gerektirmeyecek kadar az elektrik harcamaktadır. Çünkü ilk 10 dakika hamur yoğuruyor, sonrasında mayalama ve pişirme yapıyo... Az elektrik bol lezzet...

Hımmmmm unutmadan ununu ister çavdarlı, ister kepekli, ister yarı yarıya karıştırarak... Yani istediğin gibi ölçekleyerek...
Bu güzel sıcacık ekmeği, güzel bir kapta hazırladığınız (hakiki zeytinyağı, pulbiber, nane, kekik, sarımsak tozu, ince kıyılmış zeytin) karışıma sevdiklerinizle bandıra bandıra yemeniz ve mis kokulu çayınızı keyifle içmenizi diliyorum...
Afiyet olsun...









28 Şubat 2013 Perşembe

PATATES ÇORBASI (FESLEGEN SOSLU)


MALZEMELER
  • 6 adet haşlanmış patates
  • yarım su bardagından az sıvı yag
  • 1 su bardagı un
  • 2,5 bardak süt
  • kıvamına göre sıcak su ilave edilir
  • tuz karabiber
SOSU İÇİN:
  • domates püresi veya rendelenmiş domates 
  • sarımsak, fesleğen, tuz ve karabiber
YAPILIŞI
  • yağı ve unu tencerede kavurun
  • ocağın altını kısıp süt ilave edin
  • daha sonra patates püresi ilave edin 
  • istenilen kıvama gelene dek sıcak su ilave edin 
  • en son tuz ve karabiber ekleyin
SOS YAPILIŞI
  • rendelenmiş domates, sarımsak, tuz, karabiber ve fesleğeni kaynatın
  • çorbanın üzerine sos olarak döküp sıcak servis yapınız..

Afiyet olsun...

TARHANA ÇORBASI


MALZEMELER 
  • 100 gram kıyma 
  • 1 kaşık domates salçası 
  • sıvı yağ (yarım çay bardağı)
  • kuru nane, kimyon, tuz, sarımsak
YAPILIŞI
  • yağda kıymayı kavurarak salçayı ilave edin
  • suyunu da koyup tarhanayı karıştırarak ilave edin
  • nane, kimyon, tuz ve sarımsağı ilave edin
  • kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın
*** tarhana kıymasız ve  baharatsız yapıldığında yanında yoğurt ve peynirle servis yapınız.

Afiyet olsun...

MANTAR ÇORBASI


MALZEMELER
  • 400 gram mantar (limonlu tuzlu suda bekletin)
  • 2 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un 
  • sıvı yağ, tuz, karabiber
  • 4 su bardağı su (2 su bardağı, mantarı kaynatmak için)

SOSU
  • 1 adet domates
  • feslegen
  • 1 kaşık salça
 YAPILIŞI
  • mantarları küçük küçük doğrayarak 2 su bardağı suda haşlayın
  • diğer tencerede sıvı yağda 3 kaşık unu kavurun
  • mantarın suyunu ve 2 su bardağı soğuk suyu ilave edin
  • 2 bardak sütü de ilave edin ve karıştırın 
  • istenilen kıvama gelince sosu ile beraber sıcak servis yapınız
Afiyet olsun...

PATATESLİ KESME ÇORBA


MALZEMELER
  • patates (2 adet küp küp doğranmış)
  • domates (1 adet rendelenmiş)
  • salça (2 yemek kaşığı)
  • nane, reyhan (1 tutam)
  • un, su, tuz (hamuru için)

YAPILIŞI
  • un, su, tuz  ve bol unla hamur yapın
  • sert hamuru oklavayla açın
  • hamuru döndürüp, oklavaya dolanan hamuru üstten kesin
  • erişte kıvamında bolca kesin
  • rendelenen domates, doğranmış patates ve salçayı ilave edin
  • patatesler pişene kadar kaynatın
  • içine kestiğiniz hamuru ilave edin
  • kaynayana kadar karıştırın 
  • 10 dk kaynatın, tuz, nane ve reyhan ilave edin
  • sıcak servis yapınız
Afiyet olsun...