30 Haziran 2013 Pazar

COLD & DARK KOKTEYL İÇECEK


 
Gün geceye dönerken Espresso tadı ile zindelik kazanırken, nanenin ferahlığı ile

günün yorgunluğunu unutacaksınız. Espresso Croquant ve Mint Chocolate

dondurmalarının birleşimi o gece en iyi arkadaşınız olarak sizi şımartacak.

Malzemeler;
  • 1 top Espresso Croquant Dondurma
  • 2 top Mint Chocolate Dondurma
  • 5 cl Espresso
  • 5 cl süt

Hazırlanışı;

  • Daha önceden hazırlanmış ve soğutulmuş espresso, süt, Espresso Croquant dondurma ve Mint Chocolate dondurma blender içine konur.
 
  • yaklaşık 8-10 saniye karıştırılır ve servise sunulur.
Afiyet olsun...

AMARETTO KOKTEYL İÇECEK


İtalyan esintili Ameretto’ya Banana dondurma ve portakallı bir yorum...

 
Malzemeler;

  • 2 cl Amaretto
  • 2 cl portakal suyu
  • 135 ml Banana
  • 5 küp buz
  • Yarım portakal dilimi
  • Portakal kabuğu
 
 
Hazırlanışı;
  • Shakerın içine 3 küp buz, Amaretto, portakal suyu ve Banana dondurma eklenip 15 sn karıştırılır.
  • Küp buz, portakal dilimi ve kabuğu ile süslenerek servis edilir
Afiyet olsun...

TOBAGO KOKTEYL İÇECEK



Acıbademli aromatik amaretto şurubu ve Banana dondurma ile
 
zindelik katan özel bir alkolsüz kokteyl.

 
Malzemeler;

  • 2 cl Çarkıfelek meyvesi şurubu
  • 2 cl hindistancevizi şurubu
  • 10 cl ananas suyu
  • 135 ml Banana dondurma
  • 5 küp buz
  • 1 nane yaprağı
  • Frenk üzümü dalı

Hazırlanışı;

  • Shakerın içine 3 küp buz, çarkıfelek meyvesi şurubu,hindistancevizi şurubu, ananas suyu ve Banana dondurma koyularak 15 sn karıştırılır.
 
  • Buz, nane yaprağı ve frenk üzümü dalı ile süslenerek servis edilir...
Afiyet olsun...

MILKYBERRY KOKTEYL İÇECEK



Vanilla Dream dondurma, Raspberry & Strawberry sorbe ile birleştiğinde sizi çocukluğunuzun çilek pembesi günlerine götürecek.

Malzemeler;

  • 1/2 adet muz
  • 5 adet taze çilek
  • 1 kaşık yoğurt
  • 1 top Vanilla Dream Dondurma
  • 2 top Rasberry & Strawberry Sorbe
  • 10 cl süt

Hazırlanışı;

  • Yarım muz, taze çilekler, süt ve bir kaşık kaymaksız yoğurt blender içine konur ve yaklaşık 8-10 saniye karıştırılır.
 
  • Karışım içine daha sonra Vanilla Dream dondurma ve Raspberry & Strawberry sorbe ilave edilerek 6-8 saniye daha karıştırılır ve servise sunulur.
Afiyet olsun...

LIME DANCE

Denize karşı oturup gün batımını izlerken duyduğunuz

rahatlığı size hissettiren taze bir lezzet.

 
Malzemeler;

  •  1/2 adet yeşil elma
  •  1 adet portakal
  •  5 cl elma suyu
  •  2 top Lemon & Lime Sorbe
  •  1 top Passion Fruit & Mango Sorbe

Hazırlanışı;

  • Kabukları soyulmuş portakal, yarım kesilmiş yeşil elma ve elma suyu blender içine konur ve yaklaşık 8-10 saniye karıştırılır.
 
  • Karışım içine daha sonra Lemon & Lime sorbe ve Passion & Mango sorbe ilave edilerek 6-8 saniye daha karıştırılır ve servise sunulur.
Afiyet olsun...

23 Haziran 2013 Pazar

MÖVENPİCK® BEYAZ ÇİKOLATA İLE DONDURMALI MOUSSE


Malzemeler:
  • 300 g Mövenpick Beyaz Çikolatalı Dondurma
  • 100 g krema
  • 40 g pudra şekeri
Hazırlanışı:
  • Mövenpick Beyaz Çikolatalı dondurmayı çırpıcı ile çırpıp bir kaba alın. 
  • Krema ile pudra şekerini mikserde çırpıp dondurmayı içerisine ilave edin.
  • Alttan üste doğru, köpüğü söndürmeden karıştırın.       
  •  
 
  • Kaplara alıp, -18 derecede 1 saat dinlendirin.  


  • Üzerine beyaz çikolata rendesi dökerek servis yapın.
 
Afiyet olsun...

 

PAZI KAVURMASI ÜZERİNDE MANGOLU TAVUK GÖĞSÜ İLE MÖVENPICK ANANAS SORBE

Malzemeler:

  • 2 adet tavukgöğsü
  • 1 adet mango konserve
  • 2 yemek kaşığı portakal şurubu
  • 1 çay bardağı beyaz şarap
  • 1 adet havuç (ince doğranmış)
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 5-6 dal taze kişniş (ince doğranmış)
  • 7-8 yaprak taze nane (ince doğranmış)
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

  • Tavuk göğsünün iki tarafına bıçakla çizikleri atıp tuz ve biber ile ovun. 
  • Havuçları ve mangoları bir tavada karamelize edin.
  • Üzerine beyaz şarabı ekleyip kaynatın. 
  • Şarabın 1/3’ü çektikten sonra portakal şurubu ve zencefili ekleyip 5 dk. kaynatın.
  • Sosun altını kapatıp, nane yapraklarını ekleyin ve sosu ılınması için bir kaba alın.
  • Aynı tavada göğsünü bütün şekilde mühürleyin.
  • Mühürlenen tavuğu bir fırın torbasına yerleştirin.
  • Üzerine ılınan sosu gezdirip kişnişleri ekleyin ve poşetin ağzını bağlayın.
  • Önceden ısıtılmış 190 ° C fırında 15 dk.  fırınlayın.

Pazı kavurması;

Malzemeler:

  • 4 bağ pazı yaprağı (ince doğranmış)
  • 1 adet kırmızı soğan (ince doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı çiğ badem (ince kıyılmış)
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
  • Pazı yapraklarını kaynamış suya batırıp çıkartın.
  • Ardından buzlu suya sokup çıkartın ve mutfak havlusu ile kurulayın.
  • Tavayı ısıtın. Zeytinyağını ekleyin. Bademleri kavurun. Soğanı, sarımsağı sırası ile kavurup ince doğranmış pazıları ekleyip kavurun.
  • Torbasından çıkardığınız tavukları dilimleyin. 
  • Tabağın ortasına pazı kavurmasını koyun.  Üzerine dilimlenmiş tavukları yerleştirin.
  • Torbada kalan sosu da tavukların üzerine gezdirin.
  • En son tabağa Mövenpick Ananas sorbeyi yerleştirip, hindistan cevizi ile süsleyin.
  •  
Afiyet olsun...