MANTARLI ALFREDO FETTUCCİNE & SOUSE
Arkadaşlar; ne kadar iddialı bir isim değil mi?. Sınıftakiler de duyduğu zaman "ooooo hocam, ismi bile enteresanmış" tepkisi ile karşılaştım. "İnşallah tadı da iddialıdır" dediler. Ben de yemekten emin olarak muhteşem bir lezzet olduğunu söyledim. Servis esnasında hepsi benim haklı olduğumu anladılar. Arkadaşlar bu tarifte kremayı ve mantarı bol tutunca çok lezzet katıyor. Afiyet Olsun:)))))
MALZEMELER:
1 paket makarna (erişte
şeklinde olan)
2 paket krema (200 ml)
10 Adet mantar (kaynar limonlu suda hafif haşla ince dilimle
orjinalinde yok)
2-3 diş sarımsak
(çok ufak doğransın)
2 Adet kırmızı etli biber (orjinalinde yok. eğer kullanılacaksa ince doğranılsın. Eğer köz biber kullanılacaksa yine ince doğranılsın.)
4-5 Adet yeşil soğan( küçük yapraklı ince doğra orjinalinde yok)
Zeytinyağı, tuz ,muskat rendesi, taze çekilmiş (taze çekilmiş
karabiberde olur)
1 ,5 su bardağı permasan peynir.(İtalya'nın meşhur peyniridir)
Taze ya da kuru fesleğen
HAZIRLANIŞI:
Makarna suyu kaynatılır.
İçine tuz ve sıvı yağ eklenir.(
Makarnaya haşladıktan sonra tuz eklenmez
.Eğer sosu varsa sosuna eklene bilir ,çünkü süzülen makarnanın
üzerine tuz yapışır. Sıvı yağda haşlanırken birbirine yapışmasına engel
olur.)Yağ ısıtılır ince doğranmış mantarlar ve sarımsaklar eklenir. Kırmızı
biber eklenir sotelenir(eğer köz biberse en son kremaya eklenen malzeme
olmalıdır), soğan eklenir sotelenir .Baharatlar
eklenir. Makarnanın haşlama suyundan 1 kepçe eklenir, bütün malzeme sotelenir..
Krema eklenerek kaynatılır. Permesan eklenir. (Biraz ayır ki servis esnasında
kullan).krema köpürerek kaynayınca biraz
koyulaşır ocaktan alınır. Süzülen aldante pişmiş makarnanın içine eklenir. Biraz daha ocakta çevrilerek servis tabağına alınır. Üzerine taze fesleğen
ve rende permesan yada tıraşlanmış
permesanla servis yapılır.
DİP NOT: İtalyan mutfağına
ait makarna çeşididir. Makarna
A,B1,B2 vitaminleri ve demir ,potasyum,fosfor, kalsiyum, protein yönünden zengindir .Makarnada yağ ve sodyum oranı düşüktür . Kolestrol riski yoktur .Kalori yapan kısım makarna değil, yapılan soslardır.
Fettuccine Alfredo tereyagı
,peynir ve krema ile yapılan yapılan bir makarna
çeşididir. Peynirin erimes i kremaya kıvam katıyor,İsmini İtalyan bir restoran sahibinden
Alfredo Di Lelio dan almıştır. Alfedo bu
yemegi ilk olarak 1914 yılında ALFEDO isimli restorantında servis etmiştir.