13 Ocak 2013 Pazar

YER ELMASI ÇORBASI


MALZEMELER

  • 500 gr. yer elması 
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 adet et/tavuk bulyon
  • Dereotu
  • Tuz, karabiber, nane, sıvı yağ, margarin

YAPILIŞI

  • Yer elmalarını soyup ince ince doğrayın (kararmasın diye kabukları soyup limonlu suda bekletin),
  • 5 bardak suda yumuşayıncaya kadar haşlayın,
  • Parçalayıcıyla iyice krema haline getirin,
  • Biraz sıvı yağ ve margarini tencerede eritin,
  • Yavaş yavaş yağın içine aktarın,
  • Sarımsak ve bulyonu ekleyip karıştırarak kaynatın,
  • Çorbadan kenara 1 bardak ayırıp içine unu, yoğurdu, yumurta sarısını koyup iyice çırpın,
  • Yaptığınız terbiyeyi azar azar ocakta kaynayan çorbanın içine aktarın,
  • Parçalayıcıyı tencerenin içine koyarak karıştırmaya devam edin,
  • Baharatları, tuzu ilave edin ve sonrasında ocağı kapatın,
  • Dereotunu ince ince doğrayıp üzerine serpin.
***İsteğe göre üzerine tereyağ eritip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: