MALZEMELER
- 500 gr. yer elması
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 diş sarımsak
- 1 yumurta sarısı
- 1 adet et/tavuk bulyon
- Dereotu
- Tuz, karabiber, nane, sıvı yağ, margarin
YAPILIŞI
- Yer elmalarını soyup ince ince doğrayın (kararmasın diye kabukları soyup limonlu suda bekletin),
- 5 bardak suda yumuşayıncaya kadar haşlayın,
- Parçalayıcıyla iyice krema haline getirin,
- Biraz sıvı yağ ve margarini tencerede eritin,
- Yavaş yavaş yağın içine aktarın,
- Sarımsak ve bulyonu ekleyip karıştırarak kaynatın,
- Çorbadan kenara 1 bardak ayırıp içine unu, yoğurdu, yumurta sarısını koyup iyice çırpın,
- Yaptığınız terbiyeyi azar azar ocakta kaynayan çorbanın içine aktarın,
- Parçalayıcıyı tencerenin içine koyarak karıştırmaya devam edin,
- Baharatları, tuzu ilave edin ve sonrasında ocağı kapatın,
- Dereotunu ince ince doğrayıp üzerine serpin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder