![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6sn4Sd8J3iaruVbLYnCE7lpYds7Nd7Llu_3AilLWv1T3FZld6Rwm2AAARwIh39zLClu2MiBZRc6SoBikQkUtZ31LZPJzFfNWTfh4mdP8dDD2QQ_mC8XQaZbl5lXcunQheIrHm_hKGmyil/s320/corba22.jpg)
Arkadaşlar benim çok sevdiğim çorbalardan birisidir. Bu çorbanın bende anısı var. Başak 3-3.5 yaşında iken ŞİŞLİ de Şahmaran adında kebap lokantası vardı. Bende de çılgınca bir yemek yapma tutkusu. Şahmaran da yine bir gün yemek yedik ve sahibine dedim ki''eğer kabul ederseniz bir iki gün sizin lokantanız da yapılan yemeklerin nasıl yapıldığını ve mutfağınızı görmek istiyorum ''. Sağ olsun adamcağız kabul etti ve ben 3 gün oraya gittim. Ve bizzat bana yaptırdı. Mutfakta Başağı cezbeden bir çok obje vardı.Ve Başakta bunların hemen hemen hepsine dokundu diyebilirim. Başağın etrafı seyretmesi tencerelerin kapağını açmak istemesi görülmeye değerdi. Şahmaran bana çok şey kattı onlara çok teşekkür ediyorum. Başak yediği yemeğin tadını çok iyi anlıyor ama yapamıyor. Ben hem tadını anlayıp, hem yapıyorum , hem de kursiyerlerime öğretiyorum. Bu yazıyı yazarken Başak gözümün ödüne geldi. Mutfağa girdiğimizde başımıza bandana takmiştik Başağın bandanası boncuklu idi.Tombul bir çocuktu.V e parmakları küçük sosis gibiydi.ÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇOOOOOOOOKKKKKK tatlıydı.Her gittiğimiz yerde maskot gibiydi.Şimdi nasıl mı? Çoooooookkkk hoş bir genç.Ve zayıf uzun boylu.
MALZEMELER
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 1/2 su bardağı pirinç
- 1/3 su bardağı ince bulgur
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 çorba kaşığı margarin
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 10 bardak sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 bulyon (tavuk bulyon)
- 2 çay kaşığıTuz,1 tatlı kaşığı karabiber,1,5 tatlı kaşığı nane, pul biber
YAPILIŞI
- Mercimeği, bulguru ve pirinci yıkayın,
- 5-6 bardak kaynayan suya ilave edip haşlayın .
- Başka bir tencerede yağ eritip içine minik minik doğradığınız soğanı koyup kavurun,(yemeklerde kullandığım soğanı kesinlikle rendelemiyorum,tadının acımsı ve kötü olduğunu düşünüyorum)
- Salçayı, baharatları ve 1 bardak sıcak suyu ilave edip karıştırın,
- Haşlanan pirinç,bulğur,mercimek eklenir.Karıştırılır kanayınca içine bulyon eklenir,kaynadıktan sonra suyu az ise kaynar su ilave edilir . Tuzu, tadı kontrol edildikten sonra ocağın altı kapatılır.
- Ben kuru naneyi bu çorbaya biraz fazla kullanıyorum ,bu çorbaya çok yakışıyor
*** Servis esnasında limonla ve ,eğer varsa kuruton ekmekle servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder