MALZEMELER (8 kişilik)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet küçük küpler şeklinde doğranmış orta boy soğan
- 1.250 gr 2 cm lik parçalar halinde doğranmış pırasa
- 500 gr küçük küpler şeklinde doğranmış patates
- 6 su bardağı su
- 1,5 lt tavuk suyu
- 150 ml krema
- 3 çorba kaşığı ince doğranmış frenk soğanı
- tuz, karabiber
YAPILIŞI
- Derin bir tencerede orta ateşte zeytinyağı ve tereyağı karışımı ile soğanı 4-5 dakika soteleyin
- Pırasayı ilave edip 7-8 dakika daha sotelendikten sonra tavuk suyu ve patatesi ekleyin
- Çorba kaynama noktasına ulaştıktan sonra ateşi kısıp sebzeler iyice yumuşayana kadar 20-25 dakika pişirin
- Çorbayı ateşten alıp el blendre ı ile püre haline getirin
- Krema ve frenk soğanını ekleyip karıştırın
- Tercihe göre su ekleyerek kıvamını ayarlayın
- Tuz ve karabiber ile tatlandırıp sıcak servis edin
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder