27 Şubat 2013 Çarşamba

PIRASA ve PATATES ÇORBASI


MALZEMELER  (8 kişilik)
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet küçük küpler şeklinde doğranmış orta boy soğan
  • 1.250 gr 2 cm lik parçalar halinde doğranmış pırasa
  • 500 gr küçük küpler şeklinde doğranmış patates
  • 6 su bardağı su
  • 1,5 lt tavuk suyu
  • 150 ml krema
  • 3 çorba kaşığı ince doğranmış frenk soğanı
  • tuz, karabiber

YAPILIŞI
  • Derin bir tencerede orta ateşte zeytinyağı ve tereyağı karışımı ile soğanı                            4-5 dakika soteleyin
  • Pırasayı ilave edip 7-8 dakika daha sotelendikten sonra tavuk suyu ve patatesi ekleyin
  • Çorba kaynama noktasına ulaştıktan sonra ateşi kısıp sebzeler iyice yumuşayana kadar 20-25 dakika pişirin
  • Çorbayı ateşten alıp el blendre ı ile püre haline getirin
  • Krema ve frenk soğanını ekleyip karıştırın
  • Tercihe göre su ekleyerek kıvamını ayarlayın
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırıp sıcak servis edin
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: