27 Şubat 2013 Çarşamba

KÖZLENMİŞ PATLICAN ve BİBER ÇORBASI





MALZEMELER
  • 600 gr patlıcan
  • 250 gr kırmızı biber
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet ince doğranmış soğan
  • 2 diş ince doğranmış sarımsak
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı ılık tavuk suyu
  • 5-6 dal ince doğranmış taze kekik
  • 2 tatlı kaşığı fesleğen pesto
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber

YAPILIŞI
  • Patlıcanları ve biberleri ızgara veya ocakta közleyin
  • Kararmalarını engellemek için patlıcanları hemen soyup küçük küpler şeklinde doğrayın
  • Derince bir tencerede orta ateşte soğanları zeytinyağı ile 5-6 dakika soteleyin
  • Sarımsağı ilave edip 1 dakika daha soteleyin
  • Unu ekleyin, sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun
  • Ilık tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyin
  • Bu aşamada topaklanmayı engellemek için çorbayı sürekli karıştırmaya özen gösterin
  • Doğranmış közlenmiş patlıcan, közlenmiş biber, taze kekiği de ekleyip çorbayı kısık ateşte 10-15 pişirin
  • Son olarak süt ve fesleğen pestoyu ilave edin
  • Çorbayı kaynama noktasına ulaşana kadar ısıtıp ateşten alın, tuz ve karabiberle dilediğiniz gibi tatlandırın
  • Kıvamlı bir çorba için, çorbanın yarısını blender dan geçirip diğer yarısı ile karıştırın
  • Taze ekmekle sıcak servis ediniz
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: