28 Şubat 2013 Perşembe

PATATES ÇORBASI (FESLEGEN SOSLU)


MALZEMELER
  • 6 adet haşlanmış patates
  • yarım su bardagından az sıvı yag
  • 1 su bardagı un
  • 2,5 bardak süt
  • kıvamına göre sıcak su ilave edilir
  • tuz karabiber
SOSU İÇİN:
  • domates püresi veya rendelenmiş domates 
  • sarımsak, fesleğen, tuz ve karabiber
YAPILIŞI
  • yağı ve unu tencerede kavurun
  • ocağın altını kısıp süt ilave edin
  • daha sonra patates püresi ilave edin 
  • istenilen kıvama gelene dek sıcak su ilave edin 
  • en son tuz ve karabiber ekleyin
SOS YAPILIŞI
  • rendelenmiş domates, sarımsak, tuz, karabiber ve fesleğeni kaynatın
  • çorbanın üzerine sos olarak döküp sıcak servis yapınız..

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: