MALZEMELER
- buğday (1 su bardağı)
- akşamdan ıslatılmış nohut (1 su bardağı)
- yumurta (1 adet)
- yoğurt (2 buçuk su bardağı)
- un (5 kaşık)
- tavuk but (4 adet)
ÜSTÜ İÇİN SOS
- 4 çorba kaşığı yağ
- nane, pul biber
- tavuk butlarını pişirin ve etlerini ayırın
- nohut ve buğdayı pişirin
- yoğurt, un ve yumurtayı karıştırın, süzgeçten geçirin
- tavuk eti, tavuk suyu, buğday ve nohutu ilave edin kaynayana kadar karıştırın
- en son tuz ilave edin
- üzerine 4 çorba kaşığı yağ nane pul biberi kavurun ve çorbaya ilave edin
*** çorbalara en son tuz ilave edilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder