MALZEMELER
- ıspanak kökü (yarım kilo kökleri temizlenmiş)
- havuç (1 adet rendelenmiş)
- soğan (1 adet)
- sarımsak (2 diş)
- yoğurt (4 yemek kaşığı)
- un (4 yemek kaşığı)
- yağ (4 yemek kaşığı)
- karabiber, tuz 1 tatlı kaşığı
ÜZERİ İÇİN SOS
- 1 kaşık salça
- yağ 4 kaşık
- pul biber
YAPILIŞI
- 4 kasık sıvı yağda rendelenmiş havuç, soğan ve ıspanağı kavurun
- su ilave ederek malzemeleri pişirin
- un, yoğurt, sarımsağı iyice karıştırın terbiyesi için
- tencerenin içine yavaşça dökün ve kaynayana kadar pişirin
- en son tuz karabiber ilave edin
- sosla süsleyerek sıcak servis yapınız
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder