28 Şubat 2013 Perşembe

ISPANAK KÖKÜ ÇORBASI



MALZEMELER

  • ıspanak kökü (yarım kilo kökleri temizlenmiş)
  • havuç (1 adet rendelenmiş)
  • soğan (1 adet)
  • sarımsak (2 diş)
  • yoğurt (4 yemek kaşığı)
  • un (4 yemek kaşığı)
  • yağ (4 yemek kaşığı)
  • karabiber, tuz 1 tatlı kaşığı

ÜZERİ İÇİN SOS

  • 1 kaşık salça
  • yağ 4 kaşık
  • pul biber 

YAPILIŞI

  • 4 kasık sıvı yağda rendelenmiş havuç, soğan ve ıspanağı kavurun
  • su ilave ederek malzemeleri pişirin
  • un, yoğurt, sarımsağı iyice karıştırın terbiyesi için
  • tencerenin içine yavaşça dökün ve kaynayana kadar pişirin
  • en son tuz karabiber ilave edin
  • sosla süsleyerek sıcak servis yapınız
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok: