23 Haziran 2013 Pazar

HAVUÇ PÜRELİ DENİZ TARAĞI VE MÖVENPİCK AHUDUDU & ÇİLEK SORBE


Malzemeler

  • Havuç                                   1 kg
  • Sarımsak                             4 diş
  • Soğan                                   1 adet
  • Deniz tarağı                       25 adet deniz tarağı (donuk)
  • Tereyağı                              200 gr
  • Aroma(Vanilya/Trüf)
  • Kişniş
  • Tuz-karabiber
 Hazırlanışı:
  •  Soğan, havuç ve sarımsaklar püre yapılacak kıvama gelinceye kadar haşlanır.  
  • Havuçlar 180° C fırında 10-15 dakika süre ile kurutulur.  
  • Tüm malzemeler karıştırıcıda (‘blender’) tereyağı, tuz ve karabiber eklenerek püre haline getirilir. Aroma (vanilya/trüf) eklenir.  
  •  Mövenpick Ahududu & Çilek sorbe zeytinyağı ile birlikte karıştırıcıdan (‘blender’) geçirilir.
  • Deniz tarakları kişniş eklenerek ızgarada pişirilir.
  • Havuç ve hazırlanan Mövenpick Ahududu & Çilek sorbe sosu ile servis edilir.
Afiyet olsun...


 

Hiç yorum yok: