Sevgili arkadaşlar
merhaba...
13 Haziran Perşembe babam Etfal
hastanesinde sağ dizinden kapalı
ameliyat oldu. Bizim için gayet stresli bir ortamdı. Çok şükür ameliyat çok iyi
geçti. Ameliyattan sonra hastaneden rahatlamış bir şekilde çıktım ve gezerek Migrosa
gittim. Ürünlere bakarken Macro Center kataloğunu gördüm, karıştırdım biraz. O da ne?
Eyüp Kemal şefin bir sunumundan bahsediyordu (birkaç yıl önce Macro Center katoloğunu
Akmerkezde gördüm. Çok hoşuma gitmişti. Her ay çıkan düzenli bir katalog.
Çıktıkça kataloğu almaya çalışıyorum. Aaaaaa unutmadan parasıııııııızzzz.
Arkadaşlar bu katalog çok hoşuma gitmişti. Yiyeceklerin nasıl sunulacağı,
yanında ne ile ikram edileceği, masadaki sunum şekli….. gibi) Bütün dikkatim yazıya kilitlendi. Dondurmayı Migros Money clup karıyla almak şartı gerekli... İki adet Mövenpick dondurma almak gerekiyordu (şişli merkezde hiçbir yerde
bulamadım)Ve Macronun fişi yanınızda olması lazım (alınan dondurmanın fişi)
Eyvaahhh!!! Kart var fakat şişlide Macro Center yok. Sunum
ise 15 Haziranda. Hemen taksiyle Citys Nişantaşı Macro Centera gittim. Saat kaç
mı? Akşam 6, Macroda 2 adet dondurma aldım. Bir tanede hediyesi. 1 tanesini
yedim, 2 tanesini de eve getirdim. İlk defa bu marka dondurma aldım. Bana
pahalı geldi fakat zor bir işi başarmanın mutluluğu içinde dondurmayı yedim. 2
kutuyu ise ev halkına ikram ettim. Ev halkı dondurmaları çok beğendi. Ve 15
Haziran Cumartesi sabahı Başakla beraber Kanyonun yolunu tuttuk (Başak kim mi?
Benim kızım. 16 yaşında) Başağın kendi profosyenel makinası ile fotoğrafları çekecekti. Yapılan
sunumlar Macro Centerın içinde kurulan mutfakta yapıldı. İlk iş Kemal Sevinç
şef ve ekibi ile çalıştık. Mövenpick ve Nestle ürünlerinin sorumlusu Utku Bey
ile tanıştık. Kemal Sevinç şef ve ekibi son derece kibar, çok doğal,
paylaşımcıydı. Malzemeler iyi hazırlanmış, ve hijyen bir ortam sağlanmıştı.
Menü de çok hoşuma gitti. Zamanın nasıl uçup gittiğini hiç birimiz anlayamadık.
Çalışmaya başlamadan önce ilk soruyu ben sordum. Bu dondurmanın fiyatı neden bu
kadar pahalıydı? Bu dondurmalar İsviçre de çok kaliteli malzemelerden
yapılıyormuş. Ve malzemelerin her birinin farklı ülkelerden geldiğini, hepsinin
doğal olduğunu, ve bütün meyvelerin hormonsuz yetiştirildiğini Utku Bey bize
anlattı. Bende ki soru işareti de yok oldu. Yani iyi malzeme iyi paraydı. Daha
sonra menüye başladık.
1-Giriş olarak Exotic buzlu bir içecek hazırladık. Ortam
sıcak, hava sıcak. Hazırlanan içecek çok güzel oldu ve anında bitti.
2-Diğer bir yemeğimiz ise havuç püreli deniz tarağı ve
Mövenpick ahududu çilek sorbe.
3-Diğer yemeğimiz ise, pazı kavurması yatağında mangolu
tavuk göğsü ile ananas sorbe
4-Mövenpick beyaz çikolata ile dondurmalı mousse
tariflerin hepsini ayrı ayrı başlıklarda bulabilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder