23 Haziran 2013 Pazar

PAZI KAVURMASI ÜZERİNDE MANGOLU TAVUK GÖĞSÜ İLE MÖVENPICK ANANAS SORBE

Malzemeler:

  • 2 adet tavukgöğsü
  • 1 adet mango konserve
  • 2 yemek kaşığı portakal şurubu
  • 1 çay bardağı beyaz şarap
  • 1 adet havuç (ince doğranmış)
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 5-6 dal taze kişniş (ince doğranmış)
  • 7-8 yaprak taze nane (ince doğranmış)
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

  • Tavuk göğsünün iki tarafına bıçakla çizikleri atıp tuz ve biber ile ovun. 
  • Havuçları ve mangoları bir tavada karamelize edin.
  • Üzerine beyaz şarabı ekleyip kaynatın. 
  • Şarabın 1/3’ü çektikten sonra portakal şurubu ve zencefili ekleyip 5 dk. kaynatın.
  • Sosun altını kapatıp, nane yapraklarını ekleyin ve sosu ılınması için bir kaba alın.
  • Aynı tavada göğsünü bütün şekilde mühürleyin.
  • Mühürlenen tavuğu bir fırın torbasına yerleştirin.
  • Üzerine ılınan sosu gezdirip kişnişleri ekleyin ve poşetin ağzını bağlayın.
  • Önceden ısıtılmış 190 ° C fırında 15 dk.  fırınlayın.

Pazı kavurması;

Malzemeler:

  • 4 bağ pazı yaprağı (ince doğranmış)
  • 1 adet kırmızı soğan (ince doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı çiğ badem (ince kıyılmış)
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
  • Pazı yapraklarını kaynamış suya batırıp çıkartın.
  • Ardından buzlu suya sokup çıkartın ve mutfak havlusu ile kurulayın.
  • Tavayı ısıtın. Zeytinyağını ekleyin. Bademleri kavurun. Soğanı, sarımsağı sırası ile kavurup ince doğranmış pazıları ekleyip kavurun.
  • Torbasından çıkardığınız tavukları dilimleyin. 
  • Tabağın ortasına pazı kavurmasını koyun.  Üzerine dilimlenmiş tavukları yerleştirin.
  • Torbada kalan sosu da tavukların üzerine gezdirin.
  • En son tabağa Mövenpick Ananas sorbeyi yerleştirip, hindistan cevizi ile süsleyin.
  •  
Afiyet olsun...
     


Hiç yorum yok: