ÇİKOLATA KAPLI ÇİLEK
Arkadaşlar; şu anda tam çilek mevsimi. Bu gördüğünüz güzelliği yapmak o kadar basit ki. Çikolatanız ve Çileğiniz varsa, tabi bunları yapım aşamasında kendinizi kaybedip yemezseniz, yukarıda gördüğünüz güzellikler ortaya çıkıyor. İster yap, evinde sevdiklerinle paylaş, ister yap sevdiklerine götür. Tarif benden yapması ve yemesi sizden. İsterseniz çilek yanında muz ve kiwi ile de yapabilirsiniz. Afiyet olsun:))))
MALZEMELER:
200 gr. çilek
150 gr. çikolata tercihe
göre bitter yada
sütlü çikolata kullanılır.
HAZIRLANIŞI:
Çilekler saplarıyla yıkanır. Havlu
kağıtla kurulanır. Çikolatalar benmari usulü eritilir. Çilekler saplarından
tutularak çikolataya batırılır. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye birbirine
dokunmayacak şekilde dizilerek donması beklenir. İki renk olmasını isterseniz
donduktan sonra zıt renkte çikolataya batırılır. İsteğe göre küçük sıkma
torbasına eritilmiş çikolata dökülür . Çikolata ile dondurulmuş çikolatanın
üzerine incecik sıkılarak değişik bir görüntü elde edebilirsiniz. Taze meyve
ile üretildiğinden meyve sulanma yapabilir, maksimum +5 derecede 8 saat
dayanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder