ROCHE ÇİKOLATA
Arkadaşlar; size değişik bir çikolata tarifi. Çok pratik ve lezzetli. Şu gördüğünüz bitter, sütlü, fildişi para çikolatalar ( küçük yuvarlak çikolatalar) o kadar kullanışlı, benmari usulü o kadar çabuk eriyor ki inanılır gibi değil. Yanına fındık, fıstık koy diğer tarafta da pratik şekilde benmari usulü erit, karıştır yağlı kağıdın üzerine dök, onlar soğuyup kıvam alana kadar arkadaşınla randevulaş, kıyafetlerini değiş, çikolatalarını koy kutuya istediğin yere gezmeye git. Arkadaşlar bu çikolatalar o kadar şık duruyor ki, yemesi de bir o kadar lezzetli. Afiyet olsun:)))))
MALZEMELER:
100 gr.
fıstık yada fındık( teflon tavada kavrulsun)
200 gr. çikolata
para çikolata (tercihe göre sütlü
yada bitter çikolata kullanılır.)
HAZIRLANIŞI:
200 gr para
çikolata benmari usulü eritilir.29 C eritilmiş çikolata ya
fındık ve fıstık eklenerek
spatula ile karıştırılır. İyice
harmanlanmış karışım tatlı kaşığı yardımı ile yağlı kağıdın üzerine ceviz büyüklüğünde
aralıklarla dökülür. Oda sıcaklığında veya +8 derecede buzdolabının alt
bölümünde soğumaya bırakılır.
NOT:
Kullanılacak
fındık,fıstık eğer kavrulmazsa bozulur
tadı değişir. Hazırlanan mamulün kalitesini bozar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder