25 Nisan 2014 Cuma

  
ROCHE ÇİKOLATA

                       
 



                                                                            
Arkadaşlar; size değişik bir çikolata tarifi. Çok pratik ve lezzetli. Şu  gördüğünüz bitter, sütlü, fildişi para çikolatalar ( küçük yuvarlak çikolatalar) o kadar kullanışlı, benmari usulü o kadar çabuk eriyor ki inanılır gibi değil. Yanına fındık, fıstık koy diğer tarafta da pratik şekilde benmari usulü erit, karıştır yağlı kağıdın üzerine dök, onlar soğuyup kıvam alana kadar arkadaşınla randevulaş, kıyafetlerini değiş, çikolatalarını koy kutuya istediğin yere gezmeye git. Arkadaşlar bu çikolatalar o kadar şık duruyor ki, yemesi de bir o kadar lezzetli. Afiyet olsun:)))))
 

MALZEMELER:
100 gr. fıstık yada fındık( teflon tavada kavrulsun)
200 gr.  çikolata  para çikolata (tercihe göre sütlü yada bitter çikolata  kullanılır.)
HAZIRLANIŞI:
200 gr para çikolata benmari usulü eritilir.29 C eritilmiş çikolata  ya  fındık ve fıstık  eklenerek spatula  ile karıştırılır. İyice harmanlanmış karışım tatlı kaşığı yardımı ile yağlı kağıdın üzerine ceviz büyüklüğünde aralıklarla dökülür. Oda sıcaklığında veya +8 derecede buzdolabının alt bölümünde soğumaya bırakılır.
NOT:
Kullanılacak fındık,fıstık eğer kavrulmazsa  bozulur tadı değişir. Hazırlanan mamulün kalitesini bozar.
 
 
 
 






 

Hiç yorum yok: