Arkadaşlar; ben size karamelden bahsetmeyi unuttum. Son derece basit, fakat o kadar güzel bir tadı var ki. Hele o tereyağını ekledikten sonra eriyene kadar karıştırıp boza kıvamına getirdiğiniz son hali var ya nasıl anlatsam bilemiyorum. O anda aklımda hemen şimşekler çaktı. Bu karamel sosu cheesecake için sos olarak da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun:))))
MALZEMELER:
250 Gr. Toz Şeker
250 Gr. Krema
60 Gr.
Tereyağı
HAZIRLANIŞI:
Tavaya 250 gr. şeker ilave
edilir.(şekerin hepsi birden tavaya konmaz , yarısı tavada hafif erimeye
başlayınca diğer yarısı eklenir) Spatula
ile yavaş ,yavaş karıştırılır. Şeker
tamamen eriyince üzerine krema eklenir. Tekrar spatula ile karıştırılır. Ocaktan alınır. Sıcaklığı
hafif gidince 40 C kadar sıcaklık
düşürülür. Tereyağı eklenerek karıştırılır. Pürüzsüz boza kıvamında bir karışım
elde edilir. Soğuduktan sonra FROZEN SHELL (çikolata kalıpları) lere kaşık
yardımı ile dökülür. yada sıkma torbası yardımı ile
sıkılır.(ağzına kadar doldurulmaz).İstege göre fındık ,fıstık ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder