25 Nisan 2014 Cuma

 KARAMELLİ SPECİAL ÇİKOLATA
                                                                          
 
 

Arkadaşlar; ben size karamelden bahsetmeyi unuttum. Son derece basit, fakat o kadar güzel bir tadı var ki. Hele o tereyağını ekledikten sonra eriyene kadar karıştırıp boza kıvamına getirdiğiniz son hali var ya nasıl anlatsam bilemiyorum. O anda aklımda hemen şimşekler çaktı. Bu karamel sosu cheesecake için sos olarak da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun:))))
 
MALZEMELER:
250 Gr. Toz Şeker
250 Gr. Krema
60 Gr. Tereyağı
 
HAZIRLANIŞI:
Tavaya 250 gr. şeker ilave edilir.(şekerin hepsi birden tavaya konmaz , yarısı tavada hafif erimeye başlayınca diğer yarısı eklenir) Spatula  ile yavaş ,yavaş karıştırılır. Şeker  tamamen  eriyince  üzerine krema eklenir. Tekrar spatula  ile karıştırılır. Ocaktan alınır. Sıcaklığı hafif gidince  40 C kadar sıcaklık düşürülür. Tereyağı eklenerek karıştırılır. Pürüzsüz boza kıvamında bir karışım elde edilir. Soğuduktan sonra FROZEN SHELL (çikolata kalıpları) lere kaşık yardımı  ile dökülür.  yada sıkma torbası yardımı ile sıkılır.(ağzına kadar doldurulmaz).İstege göre fındık ,fıstık ile süslenir.
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok: