GÜVEÇTE BONFİLE VE PİLİÇ
MALZEMELER
- 60 gr. Bonfile
- 80 gr. Piliç
- 1 adet patates
- 1 adet çeri domates
- 1 adet sivri biber
- 1 diş sarımsak
- 50 gr. Sıvı yağ
- 15 gr. Tereyağ
- 10 gr etsuyu
- Pul biber, tuz
HAZIRLANIŞI
- Patates soyulup rendeden geçirilerek kızartılır.
- Daha sonra soğumaya alınan patates cipsleri bir güvece yerleştirilerek üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edilir.
- Izgarada hafifçe pişirilen bonfile ve piliç eti jülyen şeklinde doğranıp tavada tereyağı et suyu ve pul biber ilave edilerek sotelenir.
- Elde edilen bu harç daha önceden hazırladığımız güvecin üzerine konularak ızgarada pişirilen çeri domates ve sivri biberle süslenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder