26 Mart 2013 Salı

FLORYA KEBABI


MALZEMELER
  • 160 gr. Bonfile
  • 1 Yemek kaşığı tereyağı
  • 1 Yemek kaşığı salça,1 çay kaşığı ketçap
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet domates,1 adet sivri biber
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı fesleğen
  • 3 dal maydanoz
  • Sebzeli çeşni, tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
  • Önceden ince ince kesilmiş bonfileler, zeytinyağı, fesleğen, soğan ve kırmızı biber ile marine edilir. 
  • Sosu için salça kavrulur, içine ketçap, sebzeli çeşni, tuz ve karabiber eklenir. 
  • Patates cips şeklinde doğranır, kızgın yağda kızartılır. 
  • Bonfileler tavada pişirildikten sonra tabağa alınan cipslerin üzerine dizilir ve soslanır. 
  • Üzerine eritilmiş sıcak yağ dökülür. 
  • Yoğurt, domates ve biber ile servis edilir.

AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok: