7 Şubat 2014 Cuma

GÖKKUŞAĞI SALATASI 
 
 
 
Arkadaşlar, bu salata malzemelerini doğrayıp bir kabın içine karıştırıp masaya getirebilirsiniz ya da bu şekilde görsel olarak da muhteşem tablo gibi bir sunum yaparak masaya getirdiğinizde önce göze sonra mide ve kalbe hitap edebilirsiniz. Size bir şey itiraf etmek gerekirse, bu salatayı yaptığımızı zaman bozmak istemedik ve acaba yesek mi?, seyretsek mi? diye düşündük. Sonra karar verdik, midemize bir ziyafet çekelim dedik. Tasarın şekli size kalmış, istediğiniz gibi sunum yapabilirsiniz.Afiyet Olsun:)))))))
 
MALZEMELER:
3 Adet havuç
4 Adet domates
3- 4 Adet turp
3-4 Adet salatalık
1 Adet dereotu
4-5 Adet yeşil sivri biber
1 küçük kutu konserve mısır
1 demet taze yeşil soğan
1 bağ roka
1 Adet kırmızı lahana
1 su bardağı süzme yoğurt
1 avuç ceviz
1 avuç kornişon                         
SOS MALZEMESİ
1 Adet limon, tuz, sumak, sirke, nar ekşisi, zeytin yağı, sarımsak tozu  hepsini iyice karıştır. Her hazırlanan salata malzemelerine sosu ayrı ayrı dök ve tabakta tasarım yap. 
HAZIRLANIŞI
 
Kırmızı lahanayı ince ,ince doğra sirkenin içine tuz ilave ederek iyice yoğur. Sirkede bir kaç saat beklet. İsteğe bağlı, sirke ile sunum yapılabilir(iyice sıkarak)yada yıkayarak ve suyunu sıkarak, ince doğranmış dere otu ile karıştır.
Havucu rendele ince doğranmış dereotu ile kavuştur ve sarımsak tozu ekle.
Turpu rendele ince doğranmış maydanozla karıştır.
Domatesi küp küp doğra yeşil soğanı ince  ince  doğra , yeşil biberin çekirdeklerini çıkar ince doğra domatesle karıştır.
Rokayı  ince doğra yeşil soğanı ince doğra ve roka ile karıştır.
Salatalığı rendele sarımsak tozu ekle süzülmüş yoğurt dereotu kornişon ceviz içi mısırı salatalık rendesinin içine katalım.
Servisi yuvarlak veya uzun bir servis tabağının içine bu karışımları şekilli olarak sıralayabiliriz.


Hiç yorum yok: