7 Şubat 2014 Cuma

SEMİZOTU SALATASI
 


Arkadaşlar, semizotu salatasını yaptıktan sonra üzerine pul biber ve naneyi sıvı yağda yakıp servis yapmak tamamen size kalmış. Ama ben bu şekilde tercih ediyorum. Kursiyer arkadaşlar da bu şekilde yedikten sonra bana hak verdiler. İster misafirinize ister değerli çay partinizde yer vereceğiniz bir salata türü ve bir o kadar da lezzetli. Afiyet olsun.))))))) 

MALZEMELER

1 Demet Semizotu
4-5  Adet Sarımsak ( iyice ezilsin )
4-5 Su bardağı süzme yoğurt
1 Tatlı kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
Kuru nane, pul biber, sıvı yağ
 Bir avuç dövülmüş ceviz.(iri)
½ dereotu (iri kıyım)
 
HAZIRLANIŞI

Semizotunun  yapraklarını kıralım.(uçlardan) Suda  bekletelim, içine biraz sirke koyalım. İyice toprak kokusu gitsin. Yoğurdu süzdür ,(yada süzülmüş  yoğurt al)  .Telle iyice çırp ,pürüzsüz olsun. Baharatları  ve sarımsağı ekle ,dereotunu ekle karıştır. Semiz otunu kat karıştır, cevizi  ekle karıştır. Tavada yağı kızdırıp, altını söndür,1-2 dk. sonra içine pul biberi ve naneyi ekle. Semizotunu  servis tabağına  dökelim. Üzerine yağ ile servis edelim.


Hiç yorum yok: