SEMİZOTU SALATASI
Arkadaşlar, semizotu salatasını yaptıktan sonra üzerine pul biber ve naneyi sıvı yağda yakıp servis yapmak tamamen size kalmış. Ama ben bu şekilde tercih ediyorum. Kursiyer arkadaşlar da bu şekilde yedikten sonra bana hak verdiler. İster misafirinize ister değerli çay partinizde yer vereceğiniz bir salata türü ve bir o kadar da lezzetli. Afiyet olsun.)))))))
MALZEMELER
1 Demet Semizotu
4-5 Adet Sarımsak ( iyice ezilsin )
4-5 Su
bardağı süzme yoğurt
1 Tatlı
kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
Kuru
nane, pul biber, sıvı yağ
Bir avuç dövülmüş ceviz.(iri)
½
dereotu (iri kıyım)
HAZIRLANIŞI
Semizotunun yapraklarını kıralım.(uçlardan) Suda bekletelim, içine biraz sirke koyalım. İyice
toprak kokusu gitsin. Yoğurdu süzdür ,(yada süzülmüş yoğurt al)
.Telle iyice çırp ,pürüzsüz olsun. Baharatları ve sarımsağı ekle ,dereotunu ekle
karıştır. Semiz otunu kat karıştır, cevizi
ekle karıştır. Tavada yağı kızdırıp, altını söndür,1-2 dk. sonra içine pul
biberi ve naneyi ekle. Semizotunu
servis tabağına dökelim. Üzerine yağ
ile servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder