7 Şubat 2014 Cuma

 ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU SAPI
 

Arkadaşlar, semizotu salatasını yaptıktan sonra arkadaşlarım saplarını atmak için ayırmışlar!!!!!!!Ben saplarından yemek yapacağımı söyleyince çooooooookkkkkkkkkkk şaşırdılar. Daha önce hiç birisi yememiş. Yazın devamlı semizotu salatası yiyoruz(evimizde) ve saplarını ya pişiriyorum yada kış için dipfirize kaldırıyoruz. Hafif ekşimsi tadı ..Şekildede görüldüğü gibi. Afiyet Olsun:)))))

MALZEMELER
2 Demet Yaprakları ayıklanmış semizotu sapı
2 Adet domates (Rendelenmiş)
2 Adet orta boy kuru soğan (yarım piyaz doğranmış)
1/2 kahve fincanı baldo pirinç (Türk Kahvesi fincanı)
6-7  diş sarımsak (halka doğranmış)
1 Orta boy havuç (jülyen kısa doğranmış)
1/2  kırmızı biber (jülyen kısa doğranmış)
Tuz ,pul biber, karabiber,1 adet kesme şeker
8-10 dal ince kıyım dereotu
4-5 kaşık zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Soğanı, sarımsağı ve havucu soteleyelim. Doğranmış semizotu saplarını ilave edelim. 1-2 dk. soteledikten sonra, domatesi ilave edelim. Kısık ateşte 5 dk. pişirelim. Yıkadığımız pirinci ilave edelim. 1 Adet kesme şekeri, tuzu, karabiberi ve pul biberi de ekleyerek bir taşım kaynatalım, daha sonra kırmızı etli biberi de ilave ederek 5 dk. daha kısık ateşte pişirdikten sonra ateşten alalım ve ılık halde dereotunu ilave edelim.

Hiç yorum yok: