7 Şubat 2014 Cuma

 
KIRMIZI,YEŞİL, SARI BİBERLİ TAVUK


Arkadaşlar, bu tarifi pazartesi,salı grubu ile yaptık. Özellikle Ömer'in çok emeği var. Kesinikle tavsiye ediyorun, yanına daha önce Adana Kebabı tarifinin içinde verdiğim bulgur pilavı ile sunum yaparsanız çok şık ve tadına da doyum olmuyor. Ömer'e teşekkürle, size de afiyet olsun:)))))) Benden tavsiye, bulgur pilavına kurutulmuş Antakya biberini ilave ederseniz muhteşem olur. Bu biberi de Mehmet bey getirdi, teşekkür ederiz. Acı biberi sevmeyen gruptaki kursiyer arkadaşların kulaklarından dumanlar çıktı.:))))))))))))))
MALZEMELER:
2 adet kırmızı amerikan biberi
2 adet yeşil amerikan biberi
2 adet sarı Amerikan biberi
700 ğr kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti)
10 adet arpacık soğan(yada 2 adet orta boy soğan)
10 adet cherry domates(ortadan ikiye bölünmüş)
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 yemek kaşığı soya sosu (isteğe bağlı tavuğa yakışıyor)
1 tatlı kaşığı kekik
½ yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
 
Tavuklar kuşbaşı doğranır.3-4 yemek kaşığı zeytinyağının içine  köri ,sarımsak tozu ,tuz karıştırılır.Bu karışıma eklenen tavuklar karıştırılır.30 dak bekletilir. o Ve önceden kızdırılmış tavaya atılıp kavurulur.  karabiber ve pul biberle tatlandırılır. Pişince kenara alınır. Başka bir tavada jülyen doğranmış biberler sotelenir ve tavukların üzerine konur. Daha sonra büyükçe dilimlenmiş soğanlar (ya da arpacık) çok az şeker atılarak sotelenir,(kontrol et içi çiğ kalmasın) renk alınca yine tavukların üzerine konur. En son 2 ye bölünmüş cherry domatesler çok az sotelenir ve tavuklara eklenir.tavuk ve sebzeler tereyağı ve kekik eklenerek ocağın üstünde karıştırılır ve  sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok: