7 Şubat 2014 Cuma

 

 
KÖFTELİ FIRIN TEPSİ 



 
 
Arkadaşlar, görüntü, sunum ve tat itibariyle çok zengin bir yemek. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile sunulabilecek ana yemeklerden bir tanesi. Tabi ki yanına pilav ile servis yapmanız önerisiyle, Afiyet Olsun:))))))))
 

MALZEMELER
600 -700  gr.  köftelik  kıyma  (kuzu  ve  dana)
1 Adet küçük soğan minik minik doğra
6-7 diş sarımsak (yada sarımsak tozu )
Kekik ,yenibahar, kimyon, karabiber(taze çekilmiş),tuz, pul biber
2 dilim ekmek içi (ya da  1  çay  bardağı   galeta  unu)
1  avuç  çok ince kıyılmış maydanoz
1 Adet kırmızı etli biber ,1 Adet yeşil çarliston biber(minik, minik doğra)
1 Adet yumurta sarısı
GARNİTÜRLERİ
3 Adet yeşil çarliston biber( çekirdeğini  çıkar  ortadan  ikiye ayır, 2 parmak kalınlığında doğra çiğ olacak
3 Adet kırmızı etli biber. çekirdeğini çıkar ortadan ikiye ayır, 2  parmak  kalınlığında doğra çiğ olacak)
1 kg  patates

4 Adet domates
 
ÜZERİNİN SOSU

1 Yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı domates  salçası
Kimyon  ,kekik ,pul biber ,tuz ,4- 5 diş sarımsak
2 Tatlı kaşığı un
4- 5 su bardağı sıcak su
1-2  Adet kesme şeker
HAZIRLANIŞI

Soğanı  minik  minik doğra. Biberleri  minik  minik  doğra.3-4 diş sarımsağı da minik minik doğra. Baharatları da ekle ,köfteyi iyice yoğur. Ekmeği yada  galeta  ununu ekle yoğur 30 dk. dinlendir.(buzdolabında)Patatesi soy yuvarlak iyice yıka süzdür. Biberleri parmak şeklinde doğra. Dinlenen köfteleri yuvarlak yap. Domatesi yuvarlak dilimle. İster hepsini fırında az yağ ile pişir, ister az yağda tavada sotele.(benim tavada hoşuma gidiyor).Tepsiye bir köfte, 1 patates,1 domates, 1 biberlerden sırasıyla yuvarlak oluştur.Tepsinin dış kenarından  başlayarak  diz.

SOSUNUN HAZIRLANMASI

Yağı ısıt, içine unu  kat sotele  ,salçayı kat sotele, baharatları ekle sotele. Sarımsağı ekle. Kesme şekeri ekle (ekşi olmaması için).pişir. Suyunu çok çektirme.180 C ısıtılmış  fırında 30 - 40 dk. pişir.

 
 

 

 
 
 
 
 
  
 

 
 
 

Hiç yorum yok: