KÖFTELİ FIRIN TEPSİ
Arkadaşlar, görüntü, sunum ve tat itibariyle çok zengin bir yemek. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile sunulabilecek ana yemeklerden bir tanesi. Tabi ki yanına pilav ile servis yapmanız önerisiyle, Afiyet Olsun:))))))))
MALZEMELER
600
-700 gr.
köftelik kıyma (kuzu
ve dana)
1 Adet küçük soğan minik minik doğra
6-7 diş
sarımsak (yada sarımsak tozu )
Kekik
,yenibahar, kimyon, karabiber(taze çekilmiş),tuz, pul biber
2 dilim
ekmek içi (ya da 1 çay
bardağı galeta unu)
1 avuç çok ince kıyılmış maydanoz
1 Adet kırmızı
etli biber ,1 Adet yeşil çarliston biber(minik, minik doğra)
1 Adet yumurta
sarısı
GARNİTÜRLERİ
3 Adet yeşil
çarliston biber( çekirdeğini çıkar ortadan
ikiye ayır, 2 parmak kalınlığında doğra çiğ olacak
3 Adet kırmızı etli biber. çekirdeğini çıkar ortadan ikiye ayır, 2 parmak kalınlığında doğra çiğ olacak)
1 kg patates
4 Adet domates
ÜZERİNİN SOSU
1 Yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı domates salçası
Kimyon ,kekik ,pul biber ,tuz ,4- 5 diş sarımsak
2 Tatlı kaşığı un
4- 5 su bardağı sıcak su
1-2 Adet kesme şeker
HAZIRLANIŞI
Soğanı minik minik doğra. Biberleri minik minik doğra.3-4 diş sarımsağı da minik minik doğra. Baharatları da ekle ,köfteyi iyice yoğur. Ekmeği yada galeta ununu ekle yoğur 30 dk. dinlendir.(buzdolabında)Patatesi soy yuvarlak iyice yıka süzdür. Biberleri parmak şeklinde doğra. Dinlenen köfteleri yuvarlak yap. Domatesi yuvarlak dilimle. İster hepsini fırında az yağ ile pişir, ister az yağda tavada sotele.(benim tavada hoşuma gidiyor).Tepsiye bir köfte, 1 patates,1 domates, 1 biberlerden sırasıyla yuvarlak oluştur.Tepsinin dış kenarından başlayarak diz.
SOSUNUN HAZIRLANMASI
Yağı ısıt, içine unu kat sotele ,salçayı kat sotele, baharatları ekle sotele. Sarımsağı ekle. Kesme şekeri ekle (ekşi olmaması için).pişir. Suyunu çok çektirme.180 C ısıtılmış fırında 30 - 40 dk. pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder