21 Mart 2014 Cuma

 
 
QUESADİLLA (Meksika Usulu Tavuk)
 
 
 
 
 
 
Arkadaşlar; bu tarif 2013-2014 öğretim yılında Pazartesi-Salı grubundan Canan'ın yapmış olduğu bir tariftir. Canan bu kursa başladığı zaman, hocam bu sertifikaya çok ihtiyacım var. Çalışmayı düşünüyorum demişti. Mutfakta kendisini çok geliştirdi. Kursun 2.döneminde  bir restoran iş buldu. Hem orda çalışıp hem de kursa devam ederek emeğiyle sertifikayı aldı. Kendisi başka sektörde üniversite mezunu olmasına rağmen, aşçılık sektöründe eğitimini azmiyle başarı ile tamamlayarak beni de çok mutlu etti. Hayat boyu mutluluklar sana......
 

MALZEMELER
 

500  gr.  tavuk (göğüs)
300 gr. rendelenmiş taze kaşar
4 Adet kırmızı biber
4 Adet yeşil biber
1-2 Adet sarı biber
2 Adet Kuru soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam sarımsak tozu ( yada 2 diş sarımsak)
Cajun baharatı (yarım çay kaşığı)
Tortilla ekmeği (4 Adet)
İsteğe göre tuz-karabiber

 

HAZIRLANIŞI :
 
Tortilla ekmeği dışındaki bütün malzemeleri Julienne şeklinde kesiniz. Soğanları ve biberleri bir tavada, 2-3 yemek kaşığı  kaşık sıvıyağ ile kavurun.  Kavrulmasına az kala Tavuğu ve Kajun baharatı, karabiber ve tuzu ekleyin. Karıştırarak pişene kadar kavurun. Tortilla ekmeklerinizi tezgaha serin. Yuvarlak şekildeki ekmeğin üzerine rende kaşar ekleyelim ve kaşarın üzerine pişirdiğimiz malzemeden ilave edip üzerine tekrar bol  rende kaşar ilave edelim. Tavada veya ızgara tavasında peynir eriyene kadar ve ekmeğinizin dışı çıtır olana (Çok kurutmadan) kadar pişirin. Malzemeleri Jülienne kesmemizin en önemli nedeni quesadillanizi çevirirken ve yerken malzemelerin dökülmemesi. Bıçak yardımı ile istediğiniz boydaki dilimlere keserek servis edilir.
 
 

 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok: