KANDİL SİMİDİ
Arkadaşlar; bu tarifi ben bir kaç tane yaptım. Kursiyer arkadaşlar ilk eteapta bağlama kısmında zorlandılar ama sonlara doğru mükemmel simitler yapıldı. Çok samimi söylüyorum, dışarda satılanlardan kat kat güzel oldu. Arkadaşlar, ben İstiklal Cad. Konak (eski adı Mek-Med) Ünal Usta, Zeki Usta, Hüseyin Usta pastane mutfağı ekibi ile ve Point Otel Gayrettepe Serkan Şef, Erol Usta , Zeki Usta ve ekibiyle kısa süre ile de olsa staj yaptım ve gerçekten bana çok faydası oldu. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Ve sizlerle de paylaşmaya çalışıyorum Afiyet olsun:)))......
MALZEMELER:
600 gr margarin
1kg+110 gr un
25 gr maya (yaş )
20 gr tuz
4 Adet yumurta
70 gr. şeker
1 kahve fincanı ılık su
60 gr mahlep
½ çay kaşığı toz tarçın
PEKMEZLİ SU:
4-5 su bardağı su
2-3 su bardağı pekmez (üzüm, dut fark etmez)
1 Adet bütün yumurta
1 avuç un
Pekmezli suyu
iyice karıştıralım .Bir kapta
bekletelim.
HAZIRLANIŞI:
Unun ortasını açalım. Mayayı, suyu ,şekeri ,yumurtaları margarini, ortaya. Mahlebi, tuzu, tarçını unun
üzerine dökerek iyice yoğuralım.
Hamurun yumuşaklığı ; kulak memesi
yumuşaklığında olacak. Hamuru
düzgün rulo yap. Hamur kesicisiyle kes. İnce uzun kes. Mermerde rulo
şeklinde yuvarla ,iki ucunu üst
üste getir ,ileri geri yaparak sağlamlaştır ki açılmasın.
Eğer pekmezli suya bulamayacaksak yumurta sarısının içine 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyup çırpalım. Kandil simidinin üzerine sürüp , çatal çekelim. Susam atarak mayalandıralım. Ve 180
C ısıtılmış
fırında üzeri kızarana
kadar pişirelim. Pekmezli suya
bulanmadığı taktirde piştikten sonra daha beyaz kalıyor. (Pekmezli su daha iyi kızarmasını ve susamların tutmasını sağlıyor.)
Eğer her tarafını pekmezli
suya bulayacaksak; simit haline getirdiğimiz
halkaları pekmezli suya daldırıp her tarafının ıslanmasını sağlayalım
Halkaları süzgece çıkaralım ve fazla suyunu süzdürelim. Bir tepsiye susamı
dökelim, her tarafını susama bulayalım. Fazlalığını hafif silkeleyip, koparmadan tepsiye dizelim. 180 C ısıtılmış fırında
kızarıncaya kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder