28 Mart 2014 Cuma

HAMAYİLİ BÖREK
 



 
 Arkadaşlar; bu böreği yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Milföy hamurunun yufkadan versiyonu diyebiliriz. Yerken çıtır çıtır, buzlukta istediğiniz kadar bekletebiliyorsunuz. Vaktiniz olduğunda yapın, buzluğa atın. Buzlukta uzun süre tutabilirsiniz. Üzerine yumurta sarısı, çörek otu ve fırına yolculuk. Daha sonra da tahmin edebilirsiniz. Göze ve mideye ziyafet. Afiyet olsun:)))))


MALZEMELER:
 
3adet yufka
ARA KATLAR İÇİN SOS:
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
1adet bütün yumurta
 
İÇ MALZEME:
Beyaz peynir
İnce kıyılmış maydanoz
1adet yumurta akı
 
ÜZERİ İÇİN:
2 adet yumurta sarısı
Çörek otu ve susam
2 yemek kaşığı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
 
Ara kat malzemelerini iyice çırpalım.(tuz kullanmayın peynirin tuzu var)
Maydanozu incecik kıyalım, peyniri ezelim ,yumurta akı ile beraber iç malzemeyi karıştıralım.
Tezgaha yufkanın tekini serelim. Her tarafına sıvı malzemeden sürelim (fırça ile ).Aynı işlemi 2.ve 3. yufkalara da uygulayalım. Yuvarlak kenarları karşılıklı olarak kapatalım. Elimizdeki yufka tam kare olsun. Bütün kenarlar aynı uzunlukta. Hazırlanan içi karenin her tarafına yayalım. Köşeleri karenin tam ortasında birleştirelim. Baktığımızda zarf görüntüsü olacak. Zarfın birleşim yerlerinden keserek,4 adet üçgen elde eldim. (bu işlemi köşelerden köşelere keserek üçgen oluşturulacak. Kesilen üçgenleri de ortadan keselim. Dipfrize dayanıklı bir tepsinin dibine streç sererek börekleri 4-5 saat donduralım. Çıkarınca üzerine iyice çırptığımız yumurta sarısını sürelim isteğe göre üzerine susam ~çörek otu serpelim.170C ısıtılmış fırının orta katında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
DİP NOT: Yumurtayı sürerken içine katılacak sıvıyağ kolay sürümü  ve parlaklığı sağlar. Bu börek  piştikten sonra milföy gibi oluyor.
 

 

Hiç yorum yok: