HAMAYİLİ BÖREK
Arkadaşlar; bu böreği yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Milföy hamurunun yufkadan versiyonu diyebiliriz. Yerken çıtır çıtır, buzlukta istediğiniz kadar bekletebiliyorsunuz. Vaktiniz olduğunda yapın, buzluğa atın. Buzlukta uzun süre tutabilirsiniz. Üzerine yumurta sarısı, çörek otu ve fırına yolculuk. Daha sonra da tahmin edebilirsiniz. Göze ve mideye ziyafet. Afiyet olsun:)))))
MALZEMELER:
3adet yufka
ARA KATLAR İÇİN SOS:
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
1adet bütün yumurta
İÇ MALZEME:
Beyaz peynir
İnce kıyılmış maydanoz
1adet yumurta akı
ÜZERİ İÇİN:
2 adet yumurta sarısı
Çörek otu ve susam
2 yemek kaşığı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Ara kat malzemelerini iyice
çırpalım.(tuz kullanmayın peynirin tuzu var)
Maydanozu incecik kıyalım, peyniri
ezelim ,yumurta akı ile beraber iç malzemeyi karıştıralım.
Tezgaha yufkanın tekini
serelim. Her tarafına sıvı malzemeden sürelim (fırça ile ).Aynı işlemi 2.ve 3.
yufkalara da uygulayalım. Yuvarlak kenarları karşılıklı olarak kapatalım.
Elimizdeki yufka tam kare olsun. Bütün kenarlar aynı uzunlukta. Hazırlanan içi
karenin her tarafına yayalım. Köşeleri karenin tam ortasında
birleştirelim. Baktığımızda zarf görüntüsü olacak. Zarfın birleşim yerlerinden
keserek,4 adet üçgen elde eldim. (bu işlemi köşelerden köşelere keserek üçgen
oluşturulacak. Kesilen üçgenleri de ortadan keselim. Dipfrize dayanıklı bir
tepsinin dibine streç sererek börekleri 4-5 saat donduralım. Çıkarınca üzerine
iyice çırptığımız yumurta sarısını sürelim isteğe göre üzerine susam ~çörek otu
serpelim.170C ısıtılmış fırının orta katında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
DİP NOT: Yumurtayı sürerken
içine katılacak sıvıyağ kolay sürümü ve
parlaklığı sağlar. Bu börek piştikten
sonra milföy gibi oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder