28 Mart 2014 Cuma

 
 (Resim 1)
İÇLİ KÖFTE

Arkadaşlar; içli köfteyi yazarken fazla resim yerleştirdim ,çünkü detaylı bir yemek. Bu tarifi basamak basamak devam ederseniz aynısını yaparsınız. Ben içli köfteyi sivri uçlu ve kızartılmış seviyorum. Kıymanın hazırlanmasının resimlerini almadım. Hazırlanmasında detay verdim. Bu resimleri kursta çektik. Arkadaşlar ilk etapta zorlandılar fakat ilerleyen saatte resimde gördüğünüz muntazam şekiller çıktı. Tadından bahsetmeye gerek yok zaten, muhteşemdi. Afiyet olsun:))))                  (Resim 2)

 (Resim 4)

(Resim 5)

 (Resim 6)



 
 
 
 
MALZEMELER:
İÇ HARCI MALZEMELERİ:
300 gr dana kıyma (biraz yağlı olsun)
 100 gr.  margarin  (özellikle  margarin olacak)
pul biber
yeni bahar
tuz
RONDO ÇEKİLECEK MALZEMELER:
1 avuç maydanoz
1oo gr. dolmalık fıstık                                       DİKKAT:
1,5 su bardağı ceviz içi (iri dövülsün)       rondoda  iri çek
3-4 adet sivri yeşil biber
2 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
İÇ MALZEMENİN HAZIRLANMASI:
Yağı erit, kıymayı birkaç dk. kavur. Rondoda çektiğimiz malzemeleri de  kıymaya katıp kavuralım. Tuzunu, karabiberini, pul biberini ekleyip karıştırın. Ve kenarda soğutun. Elinizle yoğurun  iyice  soğuduktan  sonra elinizle şekil verin. (Resim 2)
 
İÇ HARCININ ŞEKLİ:
 İç harcı da, içli köfte dış harcı gibi şekillendirerek (biraz daha küçük) i buzdolabında bekletelim.(bu işi yapmamızın sebebi açtığımız dış harcın içine  iç harcı daha kolay yerleştirmek için)
 İÇLİ KÖFTENİN DIŞI:
MALZEMELER:
150 gr. irmik (1 su bardağı+1 parmak)
250 gr. köftelik bulgur (2 su bardağı +2 parmak)(isteğe bağlı esmer bulgurda olur)
100 gr. un
tuz
2 su bardağı su
içli köftenin dışının hazırlanması
suyu tencereye alın içine tuzu ekleyip kaynatın. altını söndürün irmiği ve bulğuru içine katıp karıştırın. Kapağını kapatıp  şişmesini bekleyin. Elinizi su ile ıslatıp yoğurmaya başlayın. Yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurun. Macun kıvamına gelene kadar yoğurun, kabın üzerini streçleyerek buzdolabında 2 saat dinlendir. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parça kopar işaret parmağınla içini aç, soğuttuğun iç harcı içine koyarak, ağzını  kapat bu işlemi yaparken elini ıslat ki işlem  kolay olsun. Dar ve küçük bir tencerenin içine bol sıvı yağ koyup yağı kızdırın. İçli köfteyi yağın içine bırakıp çevirerek, altın sarısı renginde kızarsın.
Benim yaptığım içli köftenin ucu daha sivri oluyor. 
DİKKAT: ARKADAŞLAR BOŞ ZAMANINIZDA İÇLİ KÖFTEYİ YAPIP ,BUZLUĞA  DAYANIKLI  BİR  KAPTA  BEKLETİP YENİLECEĞİ  ZAMAN KIZARTABİLİRSİNİZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SERVİS ÖNERİSİ:
Şalgam  suyu ve kıvırcık salata yaprakları, turp dilimleri ile servis yapılır. İçli köfte yenirken kıyma harcına limon sıkılabilir.
 


1 yorum:

fallennamabey dedi ki...

titanium lug nuts, and the best slot machines of all time - TITIAN
In this review, used ford fusion titanium we'll look at titanium flat irons the titanium chain slot machine, its features, and the key to winning, titanium scrap price along with how they titanium network surf freely perform against a random player.