21 Mart 2014 Cuma

SUSAMLI PATATES SALATASI
 
 


Arkadaşlar; adı patates salatası ama kulağa basit geliyor, ama görüntüsü ve lezzeti o kadar hoş ki susamı üzerine ilave ettiği zaman, arladaşlar patatesin üzerine susam olur mu diye itiraz etmişlerdi. Fakat yedikten sonra tadının çok güzel olduğunu, 5 çaylarının vazgeçilmesi olacağı kanaatine vardılar. Afiyet olsun:)))))


MALZEMELER:

 6 Adet  Patates ( haşlanmış , küp  doğranmış)
1 avuç  kornişon  turşu
3-4 Adet  kırmızı  biber.  Közde  biber ya  da  biberi  ince doğra  az  yağda  sotele soğut
2 çay bardağı  haşlanmış  bezelye
1  avuç  ince doğranmış  dereotu
Tuz ,taze  çekilmiş  karabiber ,(ya da muskat )kuru  nane ,kimyon,
 1/2 limon suyu,
Sıvı  yağ  (bütün baharatları  sıvıyağla  karıştır  patatese ekle)
3-4 dal   taze  soğan  (ince doğranır)
1 avuç   taze  rende  kaşar  (isteğe bağlı)

 

SOSU İÇİN:

4  yemek  kaşığı  yoğurt
2  yemek  kaşığı  mayonez
1 tatlı  kaşığı  hardal (deliza  marka)
1 çay  kaşığı  sarımsak tozu

 

ÜZERİ İÇİN:

2  Yemek   kaşığı  susam
2 Yemek kaşığı  sıvıyağ 

HAZIRLANIŞI:

Patatesler  haşlanır  soğutulur ,küp  doğranır .Kornişonlar  iyice  yıkanır, küp doğranır. Kırmızı  biberler  köz  ise  ince doğranır. Eğer taze ise ince doğranıp az  yağda  sotelenir. Soğutulur. Bezelye  eklenir. Soğan  eklenir. Başka bir kapta yoğurt ,hardal ,sarımsak  tozu ,mayonez  iyice  çırpılır .Diğer baharatlarda içine katılır iyice karıştırılır. Bu karışım patatese eklenir karıştırılır. Doğranmış dereotu  eklenir. Eğer  kaşar  kullanılacaksa  salatanın üzerine  gezdirilir. (ister rende yap kullan ister ince ince yap üzerine serpiştir. 2 Yemek  kaşığı  sıvıyağ  ısıtılır  susam  kavrulur  ve salatanın  üzerine gezdirilir.Taze fesleğen yaprakları ile servis yap.
 
DİP NOT :Eğer salata hemen  servis edilmeyecekse sosu dökülmesin. Patates dökülen sosu çekiyor. Fazla bekletilirse lapa olabilir. Sos kullanılacağı zaman dökülmelidir.
 

Hiç yorum yok: