SUSAMLI PATATES SALATASI
Arkadaşlar; adı patates salatası ama kulağa basit geliyor, ama görüntüsü ve lezzeti o kadar hoş ki susamı üzerine ilave ettiği zaman, arladaşlar patatesin üzerine susam olur mu diye itiraz etmişlerdi. Fakat yedikten sonra tadının çok güzel olduğunu, 5 çaylarının vazgeçilmesi olacağı kanaatine vardılar. Afiyet olsun:)))))
MALZEMELER:
1 avuç kornişon turşu
3-4 Adet kırmızı
biber. Közde biber ya da biberi ince doğra az yağda
sotele soğut
2 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 avuç ince
doğranmış dereotu
Tuz ,taze çekilmiş karabiber ,(ya da muskat )kuru nane ,kimyon,
1/2 limon suyu,
Sıvı yağ (bütün
baharatları sıvıyağla karıştır patatese ekle)
3-4 dal taze soğan (ince doğranır)
1 avuç taze rende kaşar (isteğe
bağlı)
SOSU İÇİN:
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı hardal (deliza marka)
1 çay kaşığı sarımsak
tozu
ÜZERİ İÇİN:
2 Yemek kaşığı
susam
2 Yemek kaşığı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Patatesler haşlanır soğutulur ,küp doğranır .Kornişonlar iyice yıkanır, küp doğranır. Kırmızı biberler köz ise
ince doğranır. Eğer taze ise ince
doğranıp az yağda sotelenir. Soğutulur. Bezelye eklenir. Soğan eklenir. Başka bir kapta yoğurt ,hardal ,sarımsak
tozu ,mayonez iyice çırpılır .Diğer baharatlarda içine katılır
iyice karıştırılır. Bu karışım patatese eklenir karıştırılır. Doğranmış dereotu eklenir. Eğer kaşar kullanılacaksa
salatanın üzerine gezdirilir. (ister rende yap kullan ister ince
ince yap üzerine serpiştir. 2 Yemek kaşığı
sıvıyağ ısıtılır susam kavrulur ve salatanın
üzerine gezdirilir.Taze fesleğen
yaprakları ile servis yap.
DİP NOT :Eğer salata
hemen servis edilmeyecekse sosu
dökülmesin. Patates dökülen sosu çekiyor. Fazla bekletilirse lapa olabilir. Sos
kullanılacağı zaman dökülmelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder