21 Mart 2014 Cuma

 
KEK TABANLI KOKO
 
 

Arkadaşlar; sınıfımızın Çarşamba grubunda İlkokul Sınıf öğretmenliğinden emekli Malatyalı Aysel Öğretmenimizin tarifidir. Elinin lezzetine çok güvendiğim bir kursiyerimizdir. Kursa hobi olarak ve zamanını değerlendirmek için gelmektedir. Bu tarif ve bunun gibi birkaç tane daha tarifi var. Bu lezzetli tarifleri sizlerle paylaşacağım. Aysel Hanım'ın tariflerine çok değer veriyorum. Çünkü yöresel tarifler yapıyor. Afiyet Olsun:)))) 

MALZEMELER:
 
1. Kat     
1 adet kek tabanı (Pandispanya yarısı) Öbür yarı kullanılmayacak.

2. Kat (Elma sosun hazırlanması)

2 adet elma (rendelenmiş)      
1 çay bardağı ceviz (iri kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tarçın                    

1 yemek kaşığı toz şeker
Derin bir kasede 2-3 dk. kadar çırp. Daha sonra bu harcı çiğ olarak 1. kat pandispanyanın üzerine yay. Önemli !!!

SOS HARÇ:                                                                   

1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ                                   
1 çay bardağı Hindistan cevizi                            

1,5 çay bardağı fındık içi  iri dövülmüş(özellikle fındık içi olmalı) sos malzemesinin hepsini derin bir kapta karıştır (elmalı karışım) 2. katın üzerine ser. Bu karışım da çiğ olacak. Önemli !!!!! 3 kat olsun.

180 c ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişir .Piştikten sonra ılıkken kes. Çikolata sosu her tarafına dök servis yap. 

Hiç yorum yok: