KEK TABANLI KOKO
MALZEMELER:
1. Kat
1 adet kek tabanı (Pandispanya yarısı)
Öbür yarı kullanılmayacak.
2. Kat (Elma sosun hazırlanması)
2 adet elma (rendelenmiş)
2 adet elma (rendelenmiş)
1
çay bardağı ceviz (iri kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tarçın
1
yemek kaşığı toz şeker
Derin bir kasede 2-3 dk. kadar çırp. Daha sonra bu harcı çiğ olarak 1. kat pandispanyanın üzerine yay. Önemli !!!
Derin bir kasede 2-3 dk. kadar çırp. Daha sonra bu harcı çiğ olarak 1. kat pandispanyanın üzerine yay. Önemli !!!
SOS HARÇ:
1
adet yumurta
1
çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1,5
çay bardağı fındık içi iri
dövülmüş(özellikle fındık içi olmalı) sos malzemesinin hepsini derin bir kapta karıştır (elmalı karışım) 2. katın üzerine ser. Bu karışım da çiğ olacak. Önemli !!!!! 3
kat olsun.
180 c ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişir .Piştikten sonra ılıkken kes. Çikolata sosu her tarafına dök servis yap.
180 c ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişir .Piştikten sonra ılıkken kes. Çikolata sosu her tarafına dök servis yap.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder