BAL KABAĞI ÇORBASI
Arkadaşlar; bu çorbayı Ömer arkadaşımız yaptı. Ömer bu çorbayı yapmak istediğini söyleyince diğer arkadaşlar bal kabağından tatlı olur, çorbası olmaz gibi tepki verdiler. Bende onlara yedikten sonra fikriniz çok değişecek diye cevap verdim. Aynen dediğim gibi oldu. Özellikle servis esnasında üzerini bu şekilde krema ile süslerseniz çok şık oluyor. Afiyet olsun:))))
MALZEMELER:
Yarım Bal Kabağı (Orta boy)
5-6 diş sarımsak (Kabukları soyulmamış)
5-6 dal biberiye
1 su bardağı parmesan peyniri rendesi
2 orta boy soğan
8 su bardağı sıcak su
1/2 Krema
100gr Tereyağı
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI:
1 Orta boy kabağı, ortadan enlemesine keselim. Kabağın ortasındaki çukura
biberiyeleri ve sarımsakları yerleştirelim. Tereyağı ile bal kabağının üst
kısmını yağlayalım ve geri kalan tereyağının 4-5 parçaya bölerek kabağın ve
biberiyelerin üzerlerine bölüştürelim. en son olarak üzerine zeytinyağı
gezdirelim ve bu şekilde daha önceden ısıttığımız fırına verelim. Kabak
yumuşayıncaya kadar fırında pişirelim, kızarmamasına ve kurumamasına dikkat
edelim. (folyo ile üstü kapatılabilir) bir çorba tenceresinde
küp doğradığımız soğanları zeytinyağı ile soteleyelim. Yumuşayan kabağı
fırından alalım. Sarımsakları ve biberiyeleri çıkaralım. kabağı ufak parçalar
halinde parçalayalım ve, kabuğunu soyduğumuz sarımsaklarla beraber ezerek
püre haline getirelim ve parmesanı da ekleyerek bu püreyi soğanlarla
karıştırıp 5 dk. kadar tencerede çevirelim. Tenceredeki karışımın içine
biraz su ekleyelim, karıştıralım ve parçalayıcıdan geçirip pürüzsüz bir karışım
elde edelim. 8 bardak sıcak su ekleyip, kaynatıp, kremasını verelim. Kaynayınca
istenilen yoğunluğa gelince altını kapatıp sıcak servis yapalım. Limonla servis
yapabilirsiniz. Üzerine kremadan süslemeler yaparak servis yapabiliriz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder