28 Mart 2014 Cuma

BAL KABAĞI ÇORBASI
 
 


Arkadaşlar; bu çorbayı Ömer arkadaşımız yaptı. Ömer bu çorbayı yapmak istediğini söyleyince diğer arkadaşlar bal kabağından tatlı olur, çorbası olmaz gibi tepki verdiler. Bende onlara yedikten sonra fikriniz çok değişecek diye cevap verdim. Aynen dediğim gibi oldu. Özellikle servis esnasında üzerini bu şekilde krema ile süslerseniz çok şık oluyor. Afiyet olsun:))))


MALZEMELER:


Yarım Bal Kabağı (Orta boy)
5-6 diş sarımsak (Kabukları soyulmamış)
5-6 dal biberiye
1 su bardağı parmesan peyniri rendesi
2 orta boy soğan
8 su bardağı sıcak su
1/2 Krema
100gr Tereyağı
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI:
1 Orta boy kabağı, ortadan enlemesine keselim. Kabağın ortasındaki çukura biberiyeleri ve sarımsakları yerleştirelim. Tereyağı ile bal kabağının üst kısmını yağlayalım ve geri kalan tereyağının 4-5 parçaya bölerek kabağın ve biberiyelerin üzerlerine bölüştürelim. en son olarak üzerine zeytinyağı gezdirelim ve bu şekilde daha önceden ısıttığımız fırına verelim. Kabak yumuşayıncaya kadar fırında pişirelim, kızarmamasına ve kurumamasına dikkat edelim. (folyo ile üstü kapatılabilir) bir çorba tenceresinde küp doğradığımız soğanları zeytinyağı ile soteleyelim. Yumuşayan kabağı fırından alalım. Sarımsakları ve biberiyeleri çıkaralım. kabağı ufak parçalar halinde parçalayalım ve, kabuğunu soyduğumuz sarımsaklarla beraber ezerek püre haline getirelim ve parmesanı da ekleyerek bu püreyi soğanlarla karıştırıp 5 dk. kadar tencerede çevirelim. Tenceredeki karışımın içine biraz su ekleyelim, karıştıralım ve parçalayıcıdan geçirip pürüzsüz bir karışım elde edelim. 8 bardak sıcak su ekleyip, kaynatıp, kremasını verelim. Kaynayınca istenilen yoğunluğa gelince altını kapatıp sıcak servis yapalım. Limonla servis yapabilirsiniz. Üzerine kremadan süslemeler yaparak servis yapabiliriz

Hiç yorum yok: