28 Mart 2014 Cuma

 
ÇABUK POĞAÇA
 
 
 
Arkadaşlar; adından da anlaşıldığı üzere, çabucak yapılan bir poğaça. Tadı da bir o kadar lezzetli. Orijinalinde sosis ve rende kaşar var. Fakat siz bu karışımı sevmiyorsanız, peynir, patates, sucuk vb. ile yapabilirsiniz. Eğer kaşarlı yapacaksanız sıcak servis yapmanız gerekir. Arkadaşlar ben bunu kepekli undan yaptım. Siz isterseniz normal yada tam buğday undan da yapabilirsiniz.Afiyet olsun:))))


MALZEMELER:
250 gr. erimiş ılık margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 Adet yumurta (1sarı üzeri için ayrılacak)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un kepekli (kontrollü kullan)
İÇ MALZEME : 
8-9 Adet kokteyl sosis (yada 3- 4 Adet uzun sosis ) ufak doğra
1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peynir
İsteğe bağlı peynir maydanozda olabilir. Orijinali sosisli yapılıyor.
 
HAZIRLANIŞI :
Unu mermerin üzerine alıp ortasını açalım .İç malzeme ve yumurta sarısının tekinin haricinde malzemeleri unun ortasına bırakıp undan yavaş yavaş malzemeye katarak kulak memesi yumuşaklığında  hamur yoğuralım. Cevizden biraz büyük parçalar koparıp tezgahın üzerinde çay tabağı büyüklüğünde açalım . Bir kasede sosisi ve peyniri karıştıralım. Açtığımız hamurun ortasına koyalım. Sarma yapar gibi yanlarını içe katlayıp rulo şeklinde saralım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Yumurta sarısının içine 2-3 damla sıvıyağ ekleyim iyice çırpalım. Fırça ile sürüp 180C ısıtılmış fırında 20- 25 dk. pişirelim.
 

Hiç yorum yok: