28 Mart 2014 Cuma


 ÇANAK BÖREK





 
Arkadaşlar; hem beş çayı için hem kahvaltı için hazırlanabilecek bir tarif. Hem pratik, hem de çocukların bayılarak yiyecekleri yufkadan börek Afiyet olsun:))))
 
 
MALZEMELER :
1 kg. yufka (taze yufka pakettekiler pek randıman vermiyor)
2 su bardağı yoğurt
1 Adet yumurta sarısı
1 çay bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
ARA SOS HAZIRLANMASI:
Yoğurdu, unu, yağı, tuzu,  mikserle iyice çırp.
İÇ MALZEME:
İSTEGE GÖRE :Pizza harcı
MALZEMELER:
Pizza harcı(sosis ,salam, sucuk, domates, sivri biber, haşlanmış mantar, dilim zeytin………) rende kaşar
İSTEGE GÖRE: Kıymalı harç.
MALZEMELER:
500 gr. köftelik kıyma
2 adet orta boy soğan (ufak ufak doğra, kesinlikle rende olmasın)
2 adet orta boy domates
2-3 diş sarımsak(minik doğranmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tane kesme şeker
Taze çekilmiş karabiber, Pul biber.
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
İÇ HARCIN HAZIRLANIŞI:
Yağı ısıt kıymayı tencerede ,5-6 dk.  kavur, soğanı, sarımsağı ekle kavurmaya devam et. Rendelenmiş domatesi ekle kavur. Bir kasenin içinde salçayı 3-4  yemek kaşığı suyla aç. Karışıma ekle. Kesme şekeri karabiberi, karabiberi ekle suyunu çekene kadar pişir. Ocaktan al, sogut.
HAZIRLANIŞI:
Yufkayı masaya ser. Üzerine sosu sür. Yufkayı 8'e böl. Yufkayı sigara böreği gibi sar Sivri uca 5-6 santim kala, yufkanın iki ucunu birleştirerek çanak yap. Kenarda yufka parçasından tabana koy malzeme konulduğunda tabanı yırtılmasın. Dışta kalan dil kısmını çanağın içine katla sağlamlaştır. İç malzemeyi içine koy yufkanın kenarlarına yumurta sarısını sür.(sarının içine 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ koy iyice çırp.180 C ısıtılmış fırında pişir.


Hiç yorum yok: