AYVALI KUZU KUŞBAŞI (OSMANLI MUTFAĞI)
MALZEMELER:
800gr kuşbaşı kuzu eti
2 ayva
25-30 adet arpacık soğan
zeytinyağı
tuz
karabiber
3-4 adet defne yaprağı
4-5 adet sarımsak
ETİN MARİNESİ İÇİN:
1 adet soğan (iri piyazlık)
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI :
Kuşbaşı
kuzu etlerimizi doğranmış kuru soğan, süt ve zeytinyağından oluşan karışımın
içinde 2 saat bekletelim ve etleri süzüp, soğanları etin içinden ayıklayalım ve
etleri kurulayalım. (havlu kağıdın üzerine alalım)
üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirip , tuzunu
biberini de ekleyip, önceden kızdırılmış tavaya atıp kavuralım. bu sırada başka
bir tavada arpacık soğanları çevirelim. renk almaya başlayınca üzerlerine 1
tatlı kaşığı toz şeker gezdirelim. soğanlar renk almaya başlayınca,
kavurduğumuz etlere ekleyelim ve üzerlerine etleri ve soğanları 1 parmak
geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakalım. Soğanları pişirdiğimiz tavada,
küp küp kestiğimiz ayvaları da hafif zeytinyağında çevirelim. yumuşamaya
başlayınca diğer malzemelere ekleyelim ve kapağını kapayıp, kısık ateşte suyunu
çekene kadar pişirelim. Sıcak servis yapalım.
NOT:
Bu yemeğin eti kaliteli ve yağsız
olmalıdır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder