İÇLİ KÖFTE
Arkadaşlar; içli köfteyi yazarken fazla resim yerleştirdim ,çünkü detaylı bir yemek. Bu tarifi basamak basamak devam ederseniz aynısını yaparsınız. Ben içli köfteyi sivri uçlu ve kızartılmış seviyorum. Kıymanın hazırlanmasının resimlerini almadım. Hazırlanmasında detay verdim. Bu resimleri kursta çektik. Arkadaşlar ilk etapta zorlandılar fakat ilerleyen saatte resimde gördüğünüz muntazam şekiller çıktı. Tadından bahsetmeye gerek yok zaten, muhteşemdi. Afiyet olsun:)))) (Resim 2)
MALZEMELER:
İÇ HARCI
MALZEMELERİ:
300 gr dana
kıyma (biraz yağlı olsun)
100 gr. margarin
(özellikle margarin olacak)
pul biber
yeni bahar
tuz
RONDO
ÇEKİLECEK MALZEMELER:
1 avuç
maydanoz
1oo gr. dolmalık fıstık DİKKAT:
1,5 su bardağı ceviz içi (iri dövülsün) rondoda iri çek
3-4 adet
sivri yeşil biber
2 adet orta
boy soğan
2 diş
sarımsak
İÇ
MALZEMENİN HAZIRLANMASI:
Yağı erit, kıymayı
birkaç dk. kavur. Rondoda çektiğimiz malzemeleri de kıymaya katıp kavuralım. Tuzunu,
karabiberini, pul biberini ekleyip karıştırın. Ve kenarda soğutun. Elinizle
yoğurun iyice soğuduktan sonra elinizle şekil verin. (Resim 2)
İÇ HARCININ ŞEKLİ:
İç
harcı da, içli köfte dış harcı gibi şekillendirerek (biraz daha küçük) i buzdolabında bekletelim.(bu
işi yapmamızın sebebi açtığımız
dış harcın içine iç harcı daha kolay
yerleştirmek için)
MALZEMELER:
150 gr. irmik (1 su bardağı+1 parmak)
250 gr. köftelik bulgur (2 su bardağı +2 parmak)(isteğe bağlı
esmer bulgurda olur)
100 gr. un
tuz
2 su bardağı su
içli köftenin dışının hazırlanması
suyu tencereye alın içine tuzu ekleyip kaynatın.
altını söndürün irmiği ve bulğuru içine katıp karıştırın. Kapağını kapatıp şişmesini bekleyin. Elinizi su ile ıslatıp
yoğurmaya başlayın. Yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurun. Macun kıvamına gelene
kadar yoğurun, kabın üzerini streçleyerek buzdolabında
2 saat dinlendir. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parça kopar işaret
parmağınla içini aç, soğuttuğun iç harcı içine koyarak, ağzını kapat bu işlemi yaparken elini ıslat ki işlem
kolay olsun. Dar ve küçük bir tencerenin
içine bol sıvı yağ koyup yağı kızdırın. İçli köfteyi yağın içine bırakıp
çevirerek, altın sarısı renginde kızarsın.
Benim yaptığım içli köftenin ucu daha sivri oluyor.
DİKKAT: ARKADAŞLAR BOŞ ZAMANINIZDA İÇLİ KÖFTEYİ YAPIP
,BUZLUĞA DAYANIKLI BİR
KAPTA BEKLETİP YENİLECEĞİ ZAMAN KIZARTABİLİRSİNİZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SERVİS ÖNERİSİ:
Şalgam suyu ve kıvırcık salata yaprakları, turp dilimleri ile servis yapılır. İçli köfte
yenirken kıyma harcına limon sıkılabilir.
1 yorum:
titanium lug nuts, and the best slot machines of all time - TITIAN
In this review, used ford fusion titanium we'll look at titanium flat irons the titanium chain slot machine, its features, and the key to winning, titanium scrap price along with how they titanium network surf freely perform against a random player.
Yorum Gönder