28 Aralık 2013 Cumartesi

 
 
AYVA TATLISI




Arkadaşlar; ayva tatlısı genellikle ya sarı yada lohusa şekeri ile yapılırsa her yerde gördüğünüz bildik renklerden oluyor.......Siz hiç resimdeki renk ayva tatlısı gördünüz  mü?Renk muhteşem !!!!!! Tat mı olağan üstü !!!!! Mutlaka deneyinnnnnnnnn .Parmaklarınızı yiyeceksinizzzzzzzzzzzzzzzzzz. Afiyet olsun.:))))


MALZEMELER:
 
8 Adet Ekmek ayvası
1 Adet orta  boy havuç
2 Adet kırmızı elma (rendele)
5-6 Adet karanfil
2 Adet kırılmış çubuk tarçın
1 avuç hibiskus (Mekke gülü olarak bilinir ekşimsi tadı vardır, ben renk vermesi amacıyla kullanıyorum. Tat  ve renk olarak vişneyi anımsatıyor. Aktarlarda satılıyor.)
6-7 su bardağı su
3 su bardağına yakın toz şeker. (ayvanın cinsine göre şeker ayarlanır.)
3 Adet rulo kaymak

HAZIRLANIŞI:

Ayvaları soyup boylamasına ikiye bölelim. Çekirdek yataklarını çıkaralım. Ayvaların kararmaması için derin kabın içine limonlu su hazırlayalım soyduğumuz ayvaları suyun içine koyalım. Elmaları ve havuçları rendeleyip birbiriyle harmanlayalım. Soyduğumuz elmaların ve ayvaların  kabuklarını tencerenin dibine serelim. Ayvaları tencereye yerleştirelim. Çubuk tarçını, karanfili, çekirdekleri hibiskusu tencerenin dibine koyalım. Suyu ekleyip, ayvaların çekirdek boşluklarına 1 yemek kaşığı şeker ilave edelim. Kaynamaya başlayınca çekirdek yatağına elma –havuç karışımından bir tutam koyalım. Kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Su kaynadıkça hibiskus rengini verecektir, kaşıkla ayvanın üzerine dökelim. Eğer şekeri az ise çekirdek yataklarına biraz daha şeker ilave edebiliriz. Suyu ağdalaşıp, ayvalar yumuşayınca ,tencereden borcama alalım. Suyundan ayvaların üzerine gezdirelim. 200 C ısıtılmış fırında  üzeri renk alana kadar pişirelim. Fırından çıkardığımız ayvaları iyice soğutalım. Elma rendesinin üzerine kaymak koyalım. 1yemek kaşığı suyundan koyup servis yapalım.

Hiç yorum yok: