AYVA TATLISI
Arkadaşlar; ayva tatlısı genellikle ya sarı yada lohusa şekeri ile yapılırsa her yerde gördüğünüz bildik renklerden oluyor.......Siz hiç resimdeki renk ayva tatlısı gördünüz mü?Renk muhteşem !!!!!! Tat mı olağan üstü !!!!! Mutlaka deneyinnnnnnnnn .Parmaklarınızı yiyeceksinizzzzzzzzzzzzzzzzzz. Afiyet olsun.:))))
MALZEMELER:
1 Adet orta boy havuç
2 Adet kırmızı elma (rendele)5-6 Adet karanfil
2 Adet kırılmış çubuk tarçın
1 avuç hibiskus (Mekke gülü olarak bilinir ekşimsi tadı vardır, ben renk vermesi amacıyla kullanıyorum. Tat ve renk olarak vişneyi anımsatıyor. Aktarlarda satılıyor.)
6-7 su bardağı su
3 su bardağına yakın toz şeker. (ayvanın cinsine göre şeker ayarlanır.)
3 Adet rulo kaymak
HAZIRLANIŞI:
Ayvaları soyup boylamasına
ikiye bölelim. Çekirdek yataklarını çıkaralım. Ayvaların kararmaması için derin
kabın içine limonlu su hazırlayalım soyduğumuz ayvaları suyun içine
koyalım. Elmaları ve havuçları rendeleyip birbiriyle harmanlayalım. Soyduğumuz
elmaların ve ayvaların kabuklarını
tencerenin dibine serelim. Ayvaları tencereye yerleştirelim. Çubuk
tarçını, karanfili, çekirdekleri hibiskusu tencerenin dibine koyalım. Suyu
ekleyip, ayvaların çekirdek boşluklarına 1 yemek kaşığı şeker ilave
edelim. Kaynamaya başlayınca çekirdek yatağına elma –havuç karışımından bir
tutam koyalım. Kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Su kaynadıkça
hibiskus rengini verecektir, kaşıkla ayvanın üzerine dökelim. Eğer şekeri az
ise çekirdek yataklarına biraz daha şeker ilave edebiliriz. Suyu
ağdalaşıp, ayvalar yumuşayınca ,tencereden borcama alalım. Suyundan ayvaların
üzerine gezdirelim. 200 C ısıtılmış fırında
üzeri renk alana kadar pişirelim. Fırından çıkardığımız ayvaları iyice
soğutalım. Elma rendesinin üzerine kaymak koyalım. 1yemek kaşığı suyundan koyup
servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder