19 Aralık 2013 Perşembe

 


ÇİKOLATA SOSLU MUHALLEBİ





Arkadaşlar; bu muhallebi Aynur'un tarifidir. Aynur kim mi? Giyimi, hal hareketi ile kendine özgü benim en küçük kız kardeşim. Kendisinin damak zevkine çok güvenirim, bu arada kendisi de takı tasarımı ile uğraşıyor. Müsait olduğunuzda www.tashbyaynur.com adresinden ziyaret edebilirsiniz. (Google'da Aynur Taşyumruk yazarak da arama yapabilirsiniz.)Bu tarifi ilk defa kendisi bana 10 yıl önce yaptı. Bende ufak, tefek bazı değişiklikler yaparak kursiyer arkadaşlarımla bu tarifi paylaştım. Afiyet Olsun:))))


ÇİKOLATA SOSLU MUHALLEBİ

 
MALZEMELER:

4 çay bardağı un
4 çay bardağı toz şeker (kontrollü kullan az gelirse ekleyebilirsin)
7 su bardağı süt
2 paket vanilya
200ğr margarin
1 paket kaymak tadında krem şanti

 
ÇİKOLATA SOSUNUN MALZEMELERİ:

1 yemek kaşığı yağ (becel yumuşak olduğu için)
1 adet bütün yumurta
2 yemek kaşığı bitter kakao
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı muhallebi(pişirdiğimiz beyaz muhallebi)

 
HAZIRLANIŞI
 
MUHALLEBİNİN HAZIRLANMASI:

Yağı erit ,unu  kısık ateşte hoş koku  salğılayana  kadar kavur.(dikkat edin un  tencerenin dibine ve yanlarına yapışıp yanabilir. Muhallebiden yanık kokar.)Sütü yavaş ,yavaş,  ekleyin aynı zamanda tel çırpıcı ile devamlı karıştırarak unun  topaklığınu açın.Şekeri 4 bardağa kadar kontrollü kullanın ve tadını kontrol edin eğer yeterli değilse şeker eklenebilir. Koyulaşınca ocaktan alıp, vanilyayı  ekleyelim.  Mikserle önce düşük ayar sonra yüksek ayarda 10 dakika iyice çırpıp, ılınınca içine kaymak tadında şantiyi ekleyip 5 dk.daha çıroalım. (krem şantiyi toz halinde katalım)Kesinlikle içinde topaklık kalmasın.
ÇİKOLATA SOSUNUN HAZIRLANMASI:

Yağı erit,soğumaya bırakalım.Soğuduktan sonra ,yumurtayı, kakaoyu,pudra şekerini ekleyip, mikserle 5 dakika çırpalım. Bu sosun içine 3-4 yemek kaşığı soğumuş muhallebiden katıp, önce düşük sonra yüksek ayarda mikserle çırpalım.
 
SUNUMU:
Muhallebiyi  kaselere dökelim.( Ben kadeh kullanıyorum.)Üzerine kakao sosundan(soğutulmuş) 1 tatlı kaşığı dökerek, üzerine isteğe bağlı Hindistan cevizi veya Çam fıstığı konabilir.


Hiç yorum yok: