ÇİKOLATA SOSLU MUHALLEBİ
Arkadaşlar; bu muhallebi Aynur'un tarifidir. Aynur kim mi? Giyimi, hal hareketi ile kendine özgü benim en küçük kız kardeşim. Kendisinin damak zevkine çok güvenirim, bu arada kendisi de takı tasarımı ile uğraşıyor. Müsait olduğunuzda www.tashbyaynur.com adresinden ziyaret edebilirsiniz. (Google'da Aynur Taşyumruk yazarak da arama yapabilirsiniz.)Bu tarifi ilk defa kendisi bana 10 yıl önce yaptı. Bende ufak, tefek bazı değişiklikler yaparak kursiyer arkadaşlarımla bu tarifi paylaştım. Afiyet Olsun:))))
ÇİKOLATA SOSLU MUHALLEBİ
4 çay bardağı un
4 çay bardağı toz şeker
(kontrollü kullan az gelirse ekleyebilirsin)
7 su bardağı süt
2 paket vanilya
200ğr margarin
1 paket kaymak tadında krem
şanti
1 yemek kaşığı yağ (becel
yumuşak olduğu için)
1 adet bütün yumurta
2 yemek kaşığı bitter kakao
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı muhallebi(pişirdiğimiz beyaz muhallebi)
HAZIRLANIŞI
Yağı erit ,unu kısık ateşte hoş koku salğılayana kadar kavur.(dikkat edin un tencerenin dibine ve yanlarına yapışıp
yanabilir. Muhallebiden yanık kokar.)Sütü yavaş ,yavaş, ekleyin aynı zamanda tel çırpıcı ile devamlı
karıştırarak unun topaklığınu
açın.Şekeri 4 bardağa kadar kontrollü kullanın ve tadını kontrol edin eğer
yeterli değilse şeker eklenebilir. Koyulaşınca ocaktan alıp, vanilyayı ekleyelim.
Mikserle önce düşük ayar sonra yüksek ayarda 10 dakika iyice
çırpıp, ılınınca içine kaymak tadında şantiyi ekleyip 5 dk.daha çıroalım. (krem şantiyi toz halinde katalım)Kesinlikle içinde topaklık kalmasın.
ÇİKOLATA SOSUNUN HAZIRLANMASI:
Yağı erit,soğumaya bırakalım.Soğuduktan sonra ,yumurtayı, kakaoyu,pudra şekerini ekleyip, mikserle 5 dakika çırpalım. Bu sosun içine 3-4 yemek kaşığı soğumuş muhallebiden katıp, önce düşük sonra yüksek ayarda mikserle çırpalım.
Muhallebiyi kaselere dökelim.( Ben kadeh kullanıyorum.)Üzerine kakao sosundan(soğutulmuş) 1 tatlı kaşığı dökerek, üzerine isteğe bağlı Hindistan cevizi veya Çam fıstığı konabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder