KALAMAR TAVA
MALZEMELER:
MARİNE
ETMEK İÇİN:
Halka şeklinde kesilmiş kalamar
1 Çay kaşığı karbonat
Tuz
1 küçük şişe Maden suyu
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
Un(Kalamarların her tarafı unlanacak şekilde)
Kızartmak için sıvıyağ(Bol yağda)
HAZIRLANIŞI:
Tuzu , karbonatı ,şekeri,maden suyunu derin bir kaba alıp elimizle iyice çırpalım. Halka
kalamarları da bu sosun içine bırakalım ve 10 dakika devamlı yoğuralım. Bu işlemi yapmamızın sebebi
doğal yapısı sert olan kalamarın yumuşatılmasıdır.Bu karışımın üzerine iki su
bardağı süt döküp 1-2 dak daha yoğuralım
,ve dinlendirelim. En az 4-5 saat . Sütün yumuşatma etkisi var. Dinlendirilmiş
kalamarları süzelim (yıkamayalım) tamamen una bulayın. Kızgın yağa atıp kızartın.
Yanında tarator ile servis edin.
TARATOR
MALZEMELER:
4 dilim tost ekmeği
bayat (beyaz ekmek, kenerları alınmış )
2 su bardağı süt
10 X
iç ceviz yada 10- 12 X iç badem
2-3 yemek kaşığı elma sirkesi
2 tatlı kaşığı mayonez
2 tatlı kaşığı yoğurt
Toz şeker (çay kaşığının ucu ile)
1-2 yemek kaşığı limon suyu
tuz çay kaşığının ucu ile
½ çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
Kenarları alınmış ekmeği elimizle ufalayıp sütün içinde
1 saat bekletelim. Ekmeğin sütünü sıkalım ve bütün malzemeyi
robata koyup çekelim. Bir kaseye alalım. Midye ve kalamarla servis
yapalım.Tarator bir gece bekletilirse tadı çok güzel oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder