KAPUSKA
Arkadaşlar, biz kapuska yemeğini Pazartesi,Salı grubunda yaptık. Başta Mehmet bey olmak üzere, 1-2 arkadaş aaa hocam kapuska yemeğimi yapacağız şimdi diye serzenişte bulundular. Sebebine gelince sıradan, beyaz bir yemek olduğunu söylediler. Bende önyargılı olmayın, 'benim yaptığım kapuska sıradan beyaz bir yemek değil'dedim ve işe giriştik. Yemeği yedikten sonra çok güzel olduğuna karar verdiler. Bu arada 2013-2014 Eğitim yılında yapılan yemeklerin bu güzel fotoğrafları çekerek bloğa katkıda bulunan Pazartesi-Salı grubundan kursiyer arkadaşım Sn.Perihan Bilgili hanıma teşekkür ederim.
MALZEMELER:
1 kilogram lahana(ince doğransın)250 gram kıyma
3 x adet kuru soğan(yemeklik doğra)
1 yemek kaşığı salça
1 fincan margarin
1 kahve fincanı pirinç (yıka)
3 x kırmızı etli biber (çekirdeklerini
çıkart, boydan 2 ye böl ince doğra.)3-4 x yeşil etli biber(çekirdeklerini çıkart, boydan 2 ye böl ince doğra.)
2 x havuç
6-7 diş sarımsak
1 x et bulyon
2 yemek kaşiği sıvıyağ
1,5 yemek kaşıği marğarin.
Tuz,pu biber ,taze çekilmiş karabiber.
1 x limon
6 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI
Not:Arkadaşlar ben sebzeleri pişirirken çok ezmiyorum. Biraz diri seviyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder