19 Aralık 2013 Perşembe

 
 
KAPUSKA
 
 


Arkadaşlar, biz kapuska yemeğini Pazartesi,Salı grubunda yaptık. Başta Mehmet bey olmak üzere, 1-2 arkadaş aaa hocam kapuska yemeğimi yapacağız şimdi diye serzenişte  bulundular. Sebebine gelince sıradan, beyaz bir yemek olduğunu söylediler. Bende önyargılı olmayın, 'benim yaptığım kapuska sıradan beyaz bir yemek değil'dedim ve işe giriştik. Yemeği yedikten sonra çok güzel olduğuna karar verdiler. Bu arada 2013-2014 Eğitim yılında yapılan yemeklerin bu güzel fotoğrafları çekerek  bloğa katkıda bulunan Pazartesi-Salı grubundan kursiyer arkadaşım Sn.Perihan Bilgili hanıma teşekkür ederim.
 
MALZEMELER:
1 kilogram lahana(ince doğransın)
250 gram kıyma
3 x adet kuru soğan(yemeklik doğra)
1 yemek kaşığı salça
1 fincan margarin
1 kahve fincanı pirinç (yıka)
3 x kırmızı etli biber (çekirdeklerini çıkart, boydan 2 ye böl ince doğra.)
3-4 x yeşil etli biber(çekirdeklerini çıkart, boydan 2 ye böl ince doğra.)
2 x havuç
6-7 diş sarımsak
1 x   et  bulyon
2 yemek  kaşiği  sıvıyağ
1,5 yemek  kaşıği  marğarin.
Tuz,pu  biber ,taze çekilmiş  karabiber.
1 x limon
6 su bardağı sıcak su

HAZIRLANIŞI
 
Tencereye kıymayı alıp ,3-4 kavuralım,kıymanın iyice açılıp kavrulması  için 1 çay bardağı sıcak su ilave edelim Ve  3-4 dak suyunu çektirelim (kıyma daha yumuşak olacaktır)  Önce sıvıyağı sonra margarini ekleyelim. Kavurmaya devam edelim. Yemeklik doğradığımız soğanı ve ince doğradığimiz sarımsağı katıp kavurmaya devam edelim.Doğradığımız lahanayı ekleyip sotelemeye devam edelim.Bir kaseye 1 x et bulyon,salça ,karabiber,tuz pul biber ekleyelim.Üzerine bir bardak kaynar su dökelim. Ve devamlı karıştırarak bulyonu ve salçayı eritelim. Tencereye ekleyip, tencereyi karıştıralım.Kısık ateşte pişirelim. Kırmızı ve yeşil biberi ince ince doğrayalım.Havucu rendenin kalın tarafı ile rendeleyip,biberlerle beraber tencereye ekleyerek karıştıralım.3-4 dakika sonra yıkadığımız pirinci ekleyip karıştıralım.İçine 3-4 bardak kaynar suyu ekleyip pişirelim.Tuzunu kontrol edip ,demlenmeye bırakalım.1 x limonu sıkıp kapuskanın üzerine gezdirelim. İnce kıyılmış dereotunu serpip servis yapalım.Afiyet olsun.

Not:Arkadaşlar ben sebzeleri pişirirken çok ezmiyorum. Biraz diri seviyorum.
 
 

 
 
 
 
 
 
 

 

 

Hiç yorum yok: