KAŞARLI KARİDES GÜVEÇ
Ve karşınızda Pazartesi-Salı kursiyer grubumuzdan arkadaşlarım.
Arkadaşlar, Mehmet bey karidesleri getirdiği zaman, kursiyer arkadaşlar karideslerin ayıklandığını düşünmüştü.Fakat ayıklanmamış halini gördüklerinde şoka uğradılar ve yapamayız dediler, ama resimdede gördüğünüz gibi hem ayıkladılar hemde poz verdiler ve bir daha ne zaman yaparız dediler.:))))) Afiyet olsun.....
Malzemeler :
Yarım kilo karides
2 adet domates(Domatesler sulu olduğu zaman daha güzel oluyor.)
1 avuç konserve mantar (kaynar suda bekletilip,ince doğranmış)
1 adet biber
100 gr. kaşar peyniri
2 iri diş sarmısak
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
kekik
2 adet domates(Domatesler sulu olduğu zaman daha güzel oluyor.)
1 avuç konserve mantar (kaynar suda bekletilip,ince doğranmış)
1 adet biber
100 gr. kaşar peyniri
2 iri diş sarmısak
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
kekik
Hazırlanışı :
Kaynayan suyun içine 1
tatlı kaşığı tuz,1 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı şekeri koy ,kaynat.Bu
kaynatma işlemi karideslerin büyüklüğüne göre değişir. Eğer karidesler jumbo
karides ise daha fazla kaynatılır. 30 dak. Karideslerin kabuklarını soyarak
hazır hale getirin. Sarmısağı küçük
küçük doğrayın ve tereyağında pembeleştirip karidesleri ilave edin.
Küp şeklinde doğradığınız domatesleri ve küçük kareler şeklinde kestiğiniz
biberleri karideslere katın.
Tuz, karabiber,kekik ve suyu ekleyerek 5 dakika kaynatın.
Kullanacağınız kaba koyup üzerini kaşar peyniri rendesiyle kaplayın. Fırında
üzeri hafif kızarana dek tutun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder