HUMUS
Arkadaşlar; Humus bildiğiniz gibi Antakya yöresine ait bir mezedir. Ben humusu yaparken yoğurtta kullanıyorum, lütfen deneyin, bence çok mükemmel lezzet. Sadece meze olarak düşünmeyin, 5 çayında misafirlerinize de sunacağınız bir lezzet. Ama lütfen kabukları soymayın, kabukları ile rondodan geçirin. Afiyet Olsun:))))))))
MALZEMELER:
500 gr.
nohut ( haşlanacak
kabukları soyulmayacak)
1 su bardağı tahin6-7 diş ezilmiş sarımsak
½ su bardağı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı toz biber
1 X
limon suyu
1 yemek kaşığı
dolmalık fıstık½ su bardağı süzme yoğurt
HAZIRLANIŞI:
Nohutu yıkayıp haşlayalım ,yumuşayınca suyunu süzelim (suyunu dökmeyelim) .Derin bir kabın içine bütün malzemeleri alalım .Parçalayıcıyla püre haline getirelim. Bir kepçe azar azar nohutu kaynattığımız sudan katalım. Humus sert olmamalı ,akışkan da olmamalı.
ÜZERİ İÇİN:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Toz kırmızı
biber,kimyon,
Yağı ısıt ,altını
kapat .Yağın sıcaklığı gitsin ,biberi ve kimyonu
katalım .Karıştıralım. Humusu
servis tabağına yayalım, sosu üzerine gezdirip, servis yapalım.
SERVİS ÖNERİSİ:
Yağın içine dolmalık
fıstığı alıp 1 dk. kavuralım ,altını kapatalım, sıcaklığı
gittikten sonra kimyonu ve biberi ekleyip karıştıralım.Humusun üzerine gezdirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder