22 Aralık 2013 Pazar

 
 
HUMUS
 


Arkadaşlar; Humus bildiğiniz gibi Antakya yöresine ait bir mezedir. Ben humusu yaparken yoğurtta kullanıyorum, lütfen deneyin, bence çok mükemmel lezzet. Sadece meze olarak düşünmeyin,  5 çayında misafirlerinize de sunacağınız bir lezzet. Ama lütfen kabukları soymayın, kabukları ile rondodan geçirin. Afiyet Olsun:))))))))
 

MALZEMELER:

500   gr.  nohut  (  haşlanacak   kabukları soyulmayacak)
1 su  bardağı tahin
6-7    diş  ezilmiş sarımsak
½  su     bardağı   sızma zeytinyağı
1    çorba   kaşığı  toz  biber
1  X    limon  suyu
1   yemek  kaşığı  dolmalık  fıstık
½  su   bardağı  süzme  yoğurt
 
  
HAZIRLANIŞI:
 
Nohutu   yıkayıp  haşlayalım   ,yumuşayınca   suyunu  süzelim  (suyunu dökmeyelim) .Derin bir kabın içine  bütün  malzemeleri  alalım .Parçalayıcıyla  püre haline  getirelim. Bir  kepçe  azar  azar  nohutu kaynattığımız  sudan  katalım. Humus sert  olmamalı  ,akışkan  da olmamalı.
  
ÜZERİ İÇİN:

3 yemek kaşığı zeytinyağı
Toz  kırmızı  biber,kimyon,

 HAZIRLANIŞI:

Yağı  ısıt  ,altını  kapat .Yağın sıcaklığı  gitsin  ,biberi  ve kimyonu  katalım .Karıştıralım. Humusu servis tabağına yayalım, sosu üzerine gezdirip, servis  yapalım.
 

SERVİS ÖNERİSİ:

Yağın içine dolmalık fıstığı  alıp  1 dk. kavuralım ,altını kapatalım, sıcaklığı gittikten sonra kimyonu ve biberi ekleyip karıştıralım.Humusun üzerine   gezdirelim.

Hiç yorum yok: