28 Aralık 2013 Cumartesi

 
MANTARLI    ALFREDO   FETTUCCİNE  &  SOUSE
 
 
 
 
Arkadaşlar; ne kadar iddialı bir isim değil mi?. Sınıftakiler de duyduğu zaman "ooooo hocam, ismi bile enteresanmış" tepkisi ile karşılaştım. "İnşallah tadı da iddialıdır" dediler. Ben de yemekten emin olarak muhteşem bir lezzet olduğunu söyledim. Servis esnasında hepsi benim haklı olduğumu anladılar. Arkadaşlar bu tarifte kremayı ve mantarı bol tutunca çok lezzet katıyor. Afiyet Olsun:))))) 
 
 
 
MALZEMELER:
1 paket makarna (erişte şeklinde olan)
2  paket  krema (200 ml)
10 Adet  mantar  (kaynar limonlu suda hafif haşla ince dilimle orjinalinde yok)
2-3 diş   sarımsak  (çok ufak doğransın)
2 Adet kırmızı etli biber (orjinalinde  yok. eğer kullanılacaksa ince doğranılsın. Eğer  köz biber kullanılacaksa yine ince doğranılsın.)
4-5 Adet yeşil soğan( küçük  yapraklı ince doğra orjinalinde yok)
Zeytinyağı, tuz  ,muskat  rendesi, taze çekilmiş (taze çekilmiş karabiberde olur)
1 ,5 su  bardağı  permasan peynir.(İtalya'nın meşhur peyniridir)
Taze ya da kuru  fesleğen
 
HAZIRLANIŞI:
Makarna suyu kaynatılır. İçine  tuz ve  sıvı yağ  eklenir.(  Makarnaya haşladıktan sonra tuz  eklenmez  .Eğer  sosu varsa  sosuna eklene bilir ,çünkü süzülen makarnanın üzerine tuz yapışır. Sıvı yağda haşlanırken birbirine yapışmasına engel olur.)Yağ ısıtılır ince doğranmış mantarlar ve sarımsaklar eklenir. Kırmızı biber eklenir sotelenir(eğer köz biberse en son kremaya eklenen malzeme olmalıdır), soğan eklenir  sotelenir .Baharatlar eklenir. Makarnanın haşlama suyundan 1 kepçe eklenir, bütün malzeme sotelenir.. Krema eklenerek kaynatılır. Permesan eklenir. (Biraz ayır ki servis esnasında kullan).krema köpürerek kaynayınca  biraz  koyulaşır  ocaktan alınır. Süzülen  aldante  pişmiş makarnanın  içine eklenir. Biraz daha ocakta çevrilerek  servis tabağına alınır. Üzerine taze fesleğen ve rende  permesan  yada  tıraşlanmış permesanla servis yapılır.
 
 
DİP NOT: İtalyan  mutfağına   ait makarna çeşididir. Makarna A,B1,B2 vitaminleri  ve demir ,potasyum,fosfor, kalsiyum, protein  yönünden zengindir .Makarnada yağ  ve sodyum oranı  düşüktür . Kolestrol  riski  yoktur .Kalori yapan kısım  makarna  değil, yapılan  soslardır.
 
Fettuccine Alfredo  tereyagı  ,peynir  ve krema  ile  yapılan  yapılan  bir  makarna çeşididir. Peynirin  erimes i kremaya  kıvam  katıyor,İsmini İtalyan bir restoran sahibinden Alfredo Di Lelio  dan almıştır. Alfedo bu yemegi  ilk  olarak 1914  yılında  ALFEDO  isimli restorantında  servis etmiştir.
 
 
 
 
 
 

 
 
 


1 yorum:

Ines dedi ki...

HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO”, NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO ALFREDO” IN ROME, PIAZZA AUGUSTO IMPERATORE 30

With reference of your article I have the pleasure to tell you the history of our grandfather Alfredo Di Lelio, who is the creator of “fettuccine all’Alfredo” in 1908 in restaurant run by his mother Angelina in Rome, Piazza Rosa (Piazza disappeared in 1910 following the construction of the Galleria Colonna / Sordi).
Alfredo di Lelio opened the restaurant “Alfredo” in 1914 in a street in central Rome, after leaving the restaurant of his mother Angelina. In this local spread the fame, first to Rome and then in the world, of “fettuccine all’Alfredo”.
In 1943, during the war, Di Lelio sold the restaurant to others outside his family.
In 1950 Alfredo Di Lelio decided to reopen with his son Armando his restaurant in Piazza Augusto Imperatore n.30 "Il Vero Alfredo" (“Alfredo di Roma”), which is now managed by his nephew Ines, with the famous “gold cutlery”” (fork and spoon gold) donated in 1927 by two well-known American actors Mary Pickford and Douglas Fairbanks (in gratitude for the hospitality).
See also the site of “Il Vero Alfredo” http://www.ilveroalfredo.it (with news about franchising) .
I must clarify that other restaurants "Alfredo" in Rome do not belong to the family tradition of "Il Vero Alfredo" in Rome.
I inform you that the restaurant “Il Vero Alfredo” is in the registry of “Historic Shops of Excellence” of the City of Rome Capitale.
Best regards Ines Di Lelio