MANTARLI ALFREDO FETTUCCİNE & SOUSE
Arkadaşlar; ne kadar iddialı bir isim değil mi?. Sınıftakiler de duyduğu zaman "ooooo hocam, ismi bile enteresanmış" tepkisi ile karşılaştım. "İnşallah tadı da iddialıdır" dediler. Ben de yemekten emin olarak muhteşem bir lezzet olduğunu söyledim. Servis esnasında hepsi benim haklı olduğumu anladılar. Arkadaşlar bu tarifte kremayı ve mantarı bol tutunca çok lezzet katıyor. Afiyet Olsun:)))))
MALZEMELER:
1 paket makarna (erişte
şeklinde olan)
2 paket krema (200 ml)
10 Adet mantar (kaynar limonlu suda hafif haşla ince dilimle
orjinalinde yok)
2-3 diş sarımsak
(çok ufak doğransın)
2 Adet kırmızı etli biber (orjinalinde yok. eğer kullanılacaksa ince doğranılsın. Eğer köz biber kullanılacaksa yine ince doğranılsın.)
4-5 Adet yeşil soğan( küçük yapraklı ince doğra orjinalinde yok)
Zeytinyağı, tuz ,muskat rendesi, taze çekilmiş (taze çekilmiş
karabiberde olur)
1 ,5 su bardağı permasan peynir.(İtalya'nın meşhur peyniridir)
Taze ya da kuru fesleğen
HAZIRLANIŞI:
Makarna suyu kaynatılır.
İçine tuz ve sıvı yağ eklenir.(
Makarnaya haşladıktan sonra tuz eklenmez
.Eğer sosu varsa sosuna eklene bilir ,çünkü süzülen makarnanın
üzerine tuz yapışır. Sıvı yağda haşlanırken birbirine yapışmasına engel
olur.)Yağ ısıtılır ince doğranmış mantarlar ve sarımsaklar eklenir. Kırmızı
biber eklenir sotelenir(eğer köz biberse en son kremaya eklenen malzeme
olmalıdır), soğan eklenir sotelenir .Baharatlar
eklenir. Makarnanın haşlama suyundan 1 kepçe eklenir, bütün malzeme sotelenir..
Krema eklenerek kaynatılır. Permesan eklenir. (Biraz ayır ki servis esnasında
kullan).krema köpürerek kaynayınca biraz
koyulaşır ocaktan alınır. Süzülen aldante pişmiş makarnanın içine eklenir. Biraz daha ocakta çevrilerek servis tabağına alınır. Üzerine taze fesleğen
ve rende permesan yada tıraşlanmış
permesanla servis yapılır.
DİP NOT: İtalyan mutfağına
ait makarna çeşididir. Makarna
A,B1,B2 vitaminleri ve demir ,potasyum,fosfor, kalsiyum, protein yönünden zengindir .Makarnada yağ ve sodyum oranı düşüktür . Kolestrol riski yoktur .Kalori yapan kısım makarna değil, yapılan soslardır.
Fettuccine Alfredo tereyagı
,peynir ve krema ile yapılan yapılan bir makarna
çeşididir. Peynirin erimes i kremaya kıvam katıyor,İsmini İtalyan bir restoran sahibinden
Alfredo Di Lelio dan almıştır. Alfedo bu
yemegi ilk olarak 1914 yılında ALFEDO isimli restorantında servis etmiştir.
1 yorum:
HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO”, NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO ALFREDO” IN ROME, PIAZZA AUGUSTO IMPERATORE 30
With reference of your article I have the pleasure to tell you the history of our grandfather Alfredo Di Lelio, who is the creator of “fettuccine all’Alfredo” in 1908 in restaurant run by his mother Angelina in Rome, Piazza Rosa (Piazza disappeared in 1910 following the construction of the Galleria Colonna / Sordi).
Alfredo di Lelio opened the restaurant “Alfredo” in 1914 in a street in central Rome, after leaving the restaurant of his mother Angelina. In this local spread the fame, first to Rome and then in the world, of “fettuccine all’Alfredo”.
In 1943, during the war, Di Lelio sold the restaurant to others outside his family.
In 1950 Alfredo Di Lelio decided to reopen with his son Armando his restaurant in Piazza Augusto Imperatore n.30 "Il Vero Alfredo" (“Alfredo di Roma”), which is now managed by his nephew Ines, with the famous “gold cutlery”” (fork and spoon gold) donated in 1927 by two well-known American actors Mary Pickford and Douglas Fairbanks (in gratitude for the hospitality).
See also the site of “Il Vero Alfredo” http://www.ilveroalfredo.it (with news about franchising) .
I must clarify that other restaurants "Alfredo" in Rome do not belong to the family tradition of "Il Vero Alfredo" in Rome.
I inform you that the restaurant “Il Vero Alfredo” is in the registry of “Historic Shops of Excellence” of the City of Rome Capitale.
Best regards Ines Di Lelio
Yorum Gönder