19 Aralık 2013 Perşembe

 

TİRAMİSU




 Arkadaşlar; tiramisuyu böyle de sunabilirsiniz.Kadehte sunum yapacağınız zaman kedi dili bisküviyi ıslatacağız, kadehe önce muhallebi, üzerine ıslatılmış kedi dili bisküvi. Bu sıralama 5 kat yapılır, üzerine kakao elenerek serpilir.

 
 
 Arkadaşlar; işte size muhteşem bir lezzet. Meşhur tiramisu!!!!!!!!Sınıfta tiramisu yapacağımızı söylediğim zaman kursiyer arkadaşların gözlerinde şimşekler çaktı. Genelde tiramisu labne peyniri ile yapılır. Fakat ben orijinaline sadık kalarak mascarpone peyniri ile yapıyorum. Mascorpone'yi ithal yiyecekler satılan marketlerde bulabilirsiniz.
 
MALZEMELER

 
PANDİSPANYANIN YAPIMI İÇİN:
  4 Adet yumurta       
  4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
  2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağı
  3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
  3 Türk Kahvesi Fincanı Tepeleme Un
  2 Yemek Kaşığı Kakao
  1 Paket Kabartma Tozu
  1 Paket Vanilya
  PANDİSPANYAYI ISLATMAK İÇİN;
 
  2 çorba kaşığı toz şeker
  2 çorba kaşığı granül kahve
  1 su bardağı sıcak su (suyu kaynar halde)
 Suyu kaynatalım, ocaktan alalım ve granül kahveyi,şekeri içine katalım,eritelim,soğumaya bırakalım.
  

 
KREMASI İÇİN:
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 pk vanilya
200 gr mascarpone (İtalyan krem peynirin  özelliği tatlılarda kullanılması  .Bence tiramİsu mascarpone ile yapılmalı)
 
 
ÜZERİNE;
Kakao
 
 
PANDİSPANYANIN YAPIMI
 
Yumurta aklarını cam bir kasede köpürene kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyip şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta yumurta       sarıları, kaynar su ve kalan şekeri şeker eriyene kadar 6-7 dakika çırpın. Yağı ilave edip çok az daha çırpın.Yumurta akları ve sarılarını birleştirin. Un, kakao,kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta karıştırıp yumurtalı karışımın üstüne eleyin. Tahta bir kaşıkla nazikçe karıştırıp yağlanmış 24 cm çaplı kalıba hamuru boşaltın. Isıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Kapaklı bir kapta yada buzdolabı poşetinde buzdolabında bir gün dinlendirin.
KREMASININ YAPIMI:
Vanilya ve labne peyniri haricindeki malzemeleri bir tencerede tel çırpıcıyla iyice karıştırın. Ocağa alıp göz göz olana kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra ılıması için 15 -20 dakika bekletin. Mascarpone peyniri ve vanilyayı ekleyip mikserle 4-5 dakika çırpın.
 
Pandispanyayı ortadan ikiye kesin. Kahve, şeker ve sıcak suyu karıştırıp yarısıyla pandispanyanın bir parçasına kaşıkla dökerek ıslatın.  (Çok ıslatmayın, dağılmasın.) Kremanın yarısını üzerine  yayın.       Kalan pandispanyayı üstüne kapatıp kahveli karışımı üstüne kaşıkla gezdirin.  Kalan             kremayla pandispanyanın her tarafini sıvayın .Üzerine kakaoyu  tel süzgeçle       eleyin,buzdolabında 2-3saat bekletin ve servis yapın.

 
 
 
  

Hiç yorum yok: