TİRAMİSU
Arkadaşlar; tiramisuyu böyle de sunabilirsiniz.Kadehte sunum yapacağınız zaman kedi dili bisküviyi ıslatacağız, kadehe önce muhallebi, üzerine ıslatılmış kedi dili bisküvi. Bu sıralama 5 kat yapılır, üzerine kakao elenerek serpilir.
Arkadaşlar; işte size muhteşem bir lezzet. Meşhur tiramisu!!!!!!!!Sınıfta tiramisu yapacağımızı söylediğim zaman kursiyer arkadaşların gözlerinde şimşekler çaktı. Genelde tiramisu labne peyniri ile yapılır. Fakat ben orijinaline sadık kalarak mascarpone peyniri ile yapıyorum. Mascorpone'yi ithal yiyecekler satılan marketlerde bulabilirsiniz.
MALZEMELER
PANDİSPANYANIN
YAPIMI İÇİN:
4 Adet yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağı
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
3 Türk Kahvesi Fincanı Tepeleme Un
2 Yemek Kaşığı Kakao
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
PANDİSPANYAYI ISLATMAK İÇİN;
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı granül kahve
1 su bardağı sıcak su (suyu kaynar halde)
Suyu kaynatalım, ocaktan alalım ve granül kahveyi,şekeri içine katalım,eritelim,soğumaya bırakalım.
KREMASI İÇİN:
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 pk vanilya
200 gr mascarpone (İtalyan krem
peynirin özelliği tatlılarda
kullanılması .Bence tiramİsu mascarpone
ile yapılmalı)
ÜZERİNE;
Kakao
PANDİSPANYANIN YAPIMI
Yumurta
aklarını cam bir kasede köpürene kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyip şeker
eriyene kadar çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta yumurta sarıları, kaynar su ve kalan şekeri şeker
eriyene kadar 6-7 dakika çırpın. Yağı ilave edip
çok az daha çırpın.Yumurta akları ve sarılarını birleştirin. Un, kakao,kabartma
tozu ve vanilyayı bir kapta karıştırıp yumurtalı karışımın üstüne eleyin. Tahta
bir kaşıkla nazikçe karıştırıp yağlanmış 24 cm çaplı kalıba hamuru boşaltın.
Isıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Kapaklı bir kapta yada
buzdolabı poşetinde buzdolabında bir gün dinlendirin.
KREMASININ YAPIMI:
Vanilya ve labne peyniri haricindeki
malzemeleri bir tencerede tel çırpıcıyla iyice karıştırın. Ocağa alıp göz göz
olana kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra ılıması için 15 -20 dakika
bekletin. Mascarpone peyniri ve vanilyayı ekleyip mikserle 4-5 dakika çırpın.
Pandispanyayı
ortadan ikiye kesin. Kahve, şeker ve sıcak suyu karıştırıp yarısıyla pandispanyanın bir parçasına kaşıkla
dökerek ıslatın. (Çok ıslatmayın, dağılmasın.) Kremanın yarısını üzerine yayın. Kalan pandispanyayı üstüne kapatıp kahveli karışımı üstüne
kaşıkla gezdirin. Kalan kremayla
pandispanyanın her tarafini sıvayın .Üzerine kakaoyu tel süzgeçle eleyin,buzdolabında
2-3saat bekletin ve servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder