14 Aralık 2013 Cumartesi

 
MİDYE TAVA
 





Kursiyer Arkadaşlarım, hocam biz midye sevmiyoruz, biz midye yemeyeceğiz dediler!!!! Böyle diyenlerin hepsi resimde görüldüğü gibi Mehmet Bey'in yapmış olduğu çeyrek ekmek taratorlu midyelerin hepsini silip süpürdüler. Tabikiii bende yiyen gruptayım :DD midyeyi çok seviyorum arkadaşlar.

 
 
MALZEMELER:

40 adet iç midye (temizlenmiş, yıkanmış süzülmüş)(Eğer midyelerin fazla kabuklu olmasını istersek fazla süzdürmeyelim ki  midye una  fazla bulansın)

1 avuç un
Tuz

8 adet  İnce tahta çubuk

HAZIRLANIŞI:

Una  tuz  katıp, midyeleri  içine  karıştıralım. İyice  unlayalım .Şişe 5  şer  tane  takalım.

MİDYELERİ BULAMAK İÇİN SU  KARIŞIMI:

½ tatlı kaşığı karbonat
1 şişe maden suyu

1 su bardağı su
Çay kaşığının ucu ile tuz.

HAZIRLANIŞI:

Tel çırpıcı ile karışımı iyice çırpalım.Çubuğa taktığımız midyelerin her tarafını suya bulayalım ve bol kızğın yağda kızartalım.Taratorla ve sıcak ekmekle servis yapalım.

Hiç yorum yok: