MİDYE TAVA
MALZEMELER:
40 adet iç midye (temizlenmiş, yıkanmış süzülmüş)(Eğer midyelerin fazla
kabuklu olmasını istersek fazla süzdürmeyelim ki midye una
fazla bulansın)
1 avuç un
Tuz
8 adet
İnce tahta çubuk
HAZIRLANIŞI:
Una tuz katıp, midyeleri içine karıştıralım. İyice unlayalım .Şişe 5 şer tane
takalım.
MİDYELERİ BULAMAK İÇİN SU KARIŞIMI:
½ tatlı kaşığı karbonat
1 şişe maden suyu
1 su bardağı su
Çay kaşığının ucu ile tuz.
HAZIRLANIŞI:
Tel çırpıcı ile karışımı iyice çırpalım.Çubuğa taktığımız midyelerin her
tarafını suya bulayalım ve bol kızğın yağda kızartalım.Taratorla ve sıcak
ekmekle servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder