14 Aralık 2013 Cumartesi

 
HAMSİLİ PİLAV
  
  



Arkadaşlar, hamsili pilav yapımı  ile özellikle Nuriye Hn. ilgilendi. Hamsileri tepsiye inci gibi dizdi. Tadı gerçekten güzeldi. Herkesin emeğine sağlık.İsterseniz küçük güveçlerde kişiye özel de yapılırsa, görsel olarak da çok şık olur. :)))))Afiyet olsun.

MALZEMELER:

3 adet soğan

1,5 avuç dolmalık fıstık

1,5 çay  bardağı kuş üzümü

3 su bardağı pirinç

5 diş sarımsak(iyice ezelim yada sarımsak tozu)

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pul biber

1 kilo hamsi(mısır ununa bulayalım)

1 çay bardağı sıvı yağ

5 su bardağı su(kaynar)

1/2 demet dereotu(ince kıyılmış)

Yenibahar,karabiber,tuz,

Mısır unu

HAZIRLANIŞI:

Yağda önce dolma fıstıkları 1-2 dk sonra soğanları ve sarımsakları soteleyelim. Pirinci katalım. İyice kavuralım  Baharatları ekleyelim.  5 bardak suyumuzu pirincin içine ilave edelim.Pilavı pişirelim,piştikten sonra kuş üzümü ve dereotunu ilave edip demlendirelim.Tepsinin dibini teyağı ile  iyice yağlayalım  sonra balığın yarısını  üzerine  ( balığın parlak yeri tepsiye gelecek şekilde) balığı dizelim. Tepsi gözükmeyecek şekilde balıkları dizelim. Pişirdiğimiz pilavları tepsinin içine döküp yayalım. Kalan balıklarıda pirincin üstünü kapatacak şekilde yayalım. Fırına sürelim. 180 c de balıklar kızarana kadar pişirelim.
 
 
 
 

Hiç yorum yok: