HAMSİLİ PİLAV
MALZEMELER:
3 adet soğan
1,5 avuç
dolmalık fıstık
1,5 çay bardağı kuş üzümü
3 su bardağı
pirinç
5 diş
sarımsak(iyice ezelim yada sarımsak tozu)
1 çay kaşığı
karabiber
1 tatlı
kaşığı pul biber
1 kilo hamsi(mısır
ununa bulayalım)
1 çay bardağı
sıvı yağ
5 su bardağı
su(kaynar)
1/2 demet dereotu(ince kıyılmış)
Yenibahar,karabiber,tuz,
Mısır unu
HAZIRLANIŞI:
Yağda
önce dolma fıstıkları 1-2 dk sonra soğanları ve sarımsakları soteleyelim. Pirinci katalım. İyice kavuralım Baharatları ekleyelim. 5 bardak suyumuzu pirincin içine ilave
edelim.Pilavı pişirelim,piştikten sonra kuş üzümü ve dereotunu ilave edip demlendirelim.Tepsinin
dibini teyağı ile iyice yağlayalım sonra balığın yarısını üzerine ( balığın parlak yeri tepsiye gelecek şekilde)
balığı dizelim. Tepsi gözükmeyecek şekilde balıkları dizelim. Pişirdiğimiz
pilavları tepsinin içine döküp yayalım. Kalan balıklarıda pirincin üstünü
kapatacak şekilde yayalım. Fırına sürelim. 180 c de balıklar kızarana kadar
pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder