14 Aralık 2013 Cumartesi

 
BALIK ÇORBASI
 
 

 

Sınıfta Balık çorbası yapalım dediğim zaman, hocam biz kesinlikle içmeyiz dediler. Ben de arkadaşlar, önyargılı olmayın, denemeden yorum yapmayın cevabını verdim. Kesinlikle çok beğeneceklerini, akabinde tekrar yapalım diyeceklerini söyledim. Arkadaşlara inandırıcı gelmedi ama çorbayı tattıktan sonra çok beğendiler ve kendilerinin ön yargılı davrandığını kabul ettiler. Sizde deneyin, afiyet olsun:))))))

 MALZEMELER:

2x Havuç(minik minik doğra)
1X Orta boy kereviz ve sapı (minik ,minik doğra)
1X Orta boy soğan (minik,minik  doğra)
1X Küçük patates(minik minik doğra)
4_6X Diş ince kıyılmış sarımsak(minik,minik doğra)
2x Tatlı kaşığı ince doğranmış taze zencefil(minik minik doğra)
2X Levrek(flato çıkarıp 2 bardak suda haşlayalım,küp küp doğrayalım)
1X Balık bulyon ya da toz vegeta (sebze karışımı ;arkadaşlar aslında bu tür karışımları kullanmak istemiyorum fakat elimizin altında her zaman taze sebze çeşnisi bulunmuyor)
1 X  Yemek  kaşığı  tereyağ  (tepeleme)
2-3x  yemek  kaşığı  sıvıyağ1,5-2 x yemek kaşığı un(duruma bağlı)
2 x  su bardağı süt ya da 1/2 krema (200grlık)
1 x  Avuç  ince  kıyılmış  dereotu

HAZIRLANIŞI:
Önce sıvı yağı sonra tereyağı tencerede eriterek minik  minik doğradığımız sebzeleri yağda soteleyelim.Unu katıp kavuralım.2 bardak kaynar su katıp telle yavaş yavaş karıştıralım.Balıkları ekleyip yavaş  yavaş  karıştırmaya devam edelim.Toplam 8 bardak suya tamamlayalım.İçine  vegeta sebze karışımını .Kaynamaya devam etsin.Tuzunu kontrol edelim.Eğer yoğunluğu istediğimiz gibi  ise  zencefil ekleyip sütünü ya da kremasını ekleyelim.1-2 Taşım kaynattıktan sonra altını kapatalım.Buharı çıktıktan sonra ince kıyılmış dereotunu katalım.Sıcak servis yapalım.

Hiç yorum yok: