BALIK ÇORBASI
Sınıfta Balık çorbası yapalım dediğim zaman, hocam biz kesinlikle içmeyiz dediler. Ben de arkadaşlar, önyargılı olmayın, denemeden yorum yapmayın cevabını verdim. Kesinlikle çok beğeneceklerini, akabinde tekrar yapalım diyeceklerini söyledim. Arkadaşlara inandırıcı gelmedi ama çorbayı tattıktan sonra çok beğendiler ve kendilerinin ön yargılı davrandığını kabul ettiler. Sizde deneyin, afiyet olsun:))))))
MALZEMELER:
2x Havuç(minik
minik doğra)
1X Orta boy
kereviz ve sapı (minik ,minik doğra)
1X Orta boy
soğan (minik,minik doğra)
1X Küçük
patates(minik minik doğra)
4_6X Diş
ince kıyılmış sarımsak(minik,minik doğra)
2x Tatlı
kaşığı ince doğranmış taze zencefil(minik minik doğra)
2X Levrek(flato
çıkarıp 2 bardak suda haşlayalım,küp küp doğrayalım)
1X Balık
bulyon ya da toz vegeta (sebze karışımı ;arkadaşlar aslında bu tür karışımları
kullanmak istemiyorum fakat elimizin altında her zaman taze sebze çeşnisi
bulunmuyor)
1 X Yemek
kaşığı tereyağ (tepeleme)
2-3x yemek kaşığı
sıvıyağ1,5-2 x
yemek kaşığı un(duruma bağlı)
2 x su bardağı süt ya da 1/2 krema (200grlık)
1 x Avuç ince kıyılmış
dereotu
HAZIRLANIŞI:
Önce sıvı
yağı sonra tereyağı tencerede eriterek minik minik doğradığımız sebzeleri yağda
soteleyelim.Unu katıp kavuralım.2 bardak kaynar su katıp telle yavaş yavaş
karıştıralım.Balıkları ekleyip yavaş yavaş karıştırmaya
devam edelim.Toplam 8 bardak suya tamamlayalım.İçine vegeta sebze karışımını .Kaynamaya devam
etsin.Tuzunu kontrol edelim.Eğer yoğunluğu istediğimiz gibi ise
zencefil ekleyip sütünü ya da kremasını ekleyelim.1-2 Taşım kaynattıktan
sonra altını kapatalım.Buharı çıktıktan sonra ince kıyılmış dereotunu
katalım.Sıcak servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder