26 Mart 2013 Salı

MELEKANNE SPECİAL BONFİLE


Malzemeler
  • 600 gr. Bonfile (dövülmüş)
  • 2 soğan
  • 40 gr sıvı yağ
  • 100 gr. Kaşar peyniri
  • Karabiber
  • Yeteri kadar tuz 

Sos için malzemeler
  • 4 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • 40 gr tereyağı
  • Tuz

Sosun Hazırlanışı
  • Kabuğu soyulmuş domatesler ince ince doğranır. 
  • Eritilmiş tereyağı, tuz ve sarımsak ilave edilerek karışım hazırlanır.

Hazırlanışı
  • Dövülmüş bonfile ızgarada pişirilir. 
  • Hazırlanan domates sosu üzerine dökülür. 
  • 100 gr kaşar peyniri ilave edilerek üzeri kızarana kadar fırına verilir.

AFİYET OLSUN... 

DANA MADALYON


MALZEMELER
  • 600 gr bonfile
  • 100 gr. Salam
  • 150 gr. Dilimlenmiş mantar
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 50 gr. Taze kaşar peynir
  • 50 gr. Çam fıstık
  • Bir tutam fesleğen
  • 2 adet kırmızı biber
  • 20 gr. tereyağı, tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
  • Bir kaba tereyağı konulur, mantar, soğan, kırmızı biber, salam ve fesleğen sote edilir, 
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırılır, soğutulduktan sonra kaşar peynir ilave edilir,
  • Bonfileler 4 eşit parçaya bölünür, 
  • Strec folyo yardımıyla her biri ince ince dövüldükten sonra önceden sotelenen harç içine konup bohça şeklinde sarılır ve ızgarada pişirilir, 
  • Pirinç pilavı ve patates ile servis yapılır.

AFİYET OLSUN ;)

AVCI SARMASI

Malzemeler:

  • 160 gr. Dana Bonfile
  • 1 adet havuç
  • 2-3 adet taze Fasulye
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet patlıcan
  • Dil peyniri
  • Süt
  • Karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı:
  • Bonfile ince şekilde açılır, 
  • Sebzeler sırasıyla sotelenip dil peyniri ile karıştırılır,
  • Soğutulduktan sonra bonfilenin içine sarılıp ızgarada pişirilir,
  • Patlıcan beğendinin üstünde servis edilir.

AFİYET OLSUN...

KORU STEAK


Malzemeler:
  • 650 gr. Bonfile
  • 200 gr. Mantar
  • 1 Adet orta kuru soğan
  • 2 Adet patlıcan
  • 100 gr. yeşil fıstık
  • 2 Yemek kaşığı un
  • 1 Su bardağı süt
  • 100 gr Kaşar peyniri
Hazırlanışı:
  • Bonfile 4 eşit parçaya bölünür ve streç film yardımıyla yaprak şeklinde inceltilir.
  • Mantar, soğan ve patlıcan sotelenerek  bir harç elde edilir. 
  • Hazırlanan bu harç yaprak bonfile içerisine konur ve kaşar peynir ilave edilir.
  • Bonfileler rulo şeklinde sarılarak ızgara rol şeklinde pişirilir. 
  • Patates püresi üzerinde demi glass sos ile süslenerek servis yapılır. 
AFİYET OLSUN…


DRAGOS STEAK


Malzemeler:
  • 160 gr. Bonfile
  • 3 Adet renkli Biber (Sarı, yeşil, kırmızı)
  • 6-7 Adet ince doğranmış mantar
  • ½ Çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, tereyağı, biberiye
  • Demi-glass Sos
Hazırlanışı:

  • * İki parçaya bölünen bonfileler dövülerek tuz ve karabiber eklenir ve ızgarada pişirilir,

  • * İnce julyen şeklinde doğranıp haşlanan sebzeler tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile sotelenir,

  • * Sebzelerin içine önceden hazırlanan demi-glass sos ilave edilir, 

  • * Pişirilen bonfilelerin bir parçası servis tabağına konulur,

  • * Sotelenen sebze harcının bir kısmı üzerine ilave edilir, 

  • * Bonfilenin diğer parçası da bu karışımın üstüne konulur,

  • * Kalan sebze harcı bu etin üzerine eklenerek bir dal biberiye ile servis edilir.

  • AFİYET OLSUN  :)


LEVREK SARMA


MALZEMELER

  • 200 gr. Levrek Fleto
  • 3 Diş Sarımsak
  • Yarım bağ taze haşlanmış Ispanak
  • 2 Çorba kaşığı Krema
  • 2 Çorba kaşığı Zeytinyağı
  • Zencefil, taze Kekik, Pul biber, tane Karabiber, 1 tutam tuz.
Sosu için:
  • 1 Kaşık tereyağı, 
  • 1 Diş sarımsak, 
  • 1 Çorba kaşığı soya sosu,
  • 1 tatlı kaşığı bal ve tarçın, 
YAPILIŞI
  • Levrek fileto bir tabağın içine yerleştirilip, ince doğranmış sarımsak, kekik, pul biber, toz zencefil, kırık tane karabiber, zeytinyağı ve tuz ile karıştırılıp marine edilir. 
  • İki saat kadar bekletilen balık rulo halinde sarılıp bir kaba konur ve 180 derecede 15 dakika fırınlanır.
Garnitür için:
  • İnce doğranmış haşlanmış ıspanak tavada sotelenir, 
  • baharat ve krema ile tatlandırılır. 
  • Tabağa önce kremalı ıspanak, ardından pişmiş levrek konur ve 
  • sosu ilave edilerek servis edilir.

AFİYET OLSUN :)

2 Mart 2013 Cumartesi

ESSE EKMEK MAKİNASINDA KİŞİYE ÖZEL EKMEK TARİFİ

Bu tarif için bikaç cümlem var... %100 lezzetine inandığım ve çok kolay vepratik bir tarif... Sabahları ekmek kokusuyla uyanıp kahvaltılarınıza keyif katmak için ideal bir tarif...
Esse ekmek makinasında ekmek yapıyoruz... Sonuç mu??? HARİKA...
  • Tarifimizi Esse marka makinası ve içinden çıkan kendi plastik bardak ile 2 tarafllı küçük/büyük kaşık ölçüsüyle vericem.
TBSP = Büyük kaşık 
TSP= Küçük kaşık
Cup= Plastik bardak

MALZEMELER
  • 1+ 1/3 normal su bardağı ılık su veya süt
  • 2,5 büyük kaşık (TBSP) sıvı yağ
  • 3,5 plastik bardak (cup) un
  • 2,5 büyük kaşık (TBSP) toz şeker
  • 1,5 küçük kaşık (TSP) tuz
  • 1,25 küçük kaşık (TSP) kuru maya instant
  • ekmeğin neli olmasını istiyorsanız isteğinize bağlı iç malzeme
YAPILIŞI
  • Makinanın çırpıcı ayaklarını rahat dönmesi için margarine batırıp yerine takın. 
  • Ilık su veya sütü pişirme kabına koyun
  • Sıvı yağın tamamını koyun
  • 2,5 (cup) bardak unu sıvının üstünü örtecek şekilde koyun
  • kenarda karıştırdığımız şeker ve tuzu unun üstüne serpin
  • diğer 1 bardak (cup) unu tüm bu malzemelerin üzerine serpin
  • kabın bir köşesinden delik açıp mayayı oradan içeri dökün (en dibe kadar ulaşmasını sağlayın)
  • Makinanın kapağını kapatıp, açma düğmesine basın
  •  menüde 2. programa (3 saat 40 dak.) ayarlayın
  • 2.55 dakikaya gelince makina BİP sesi vererek uyarı yapacaktır
  • Ekmeğe hangi malzemeyi katmak istiyorsak malzemeyi kapatıp pişmesi için birakıyoruz
  • iç malzeme tavsiyem= ince kıyılmış dereotu, iri parça ceviz ve fındık, ayçekirdeği içi, pulbiber, kekik, siyah zeytin (2 li ve 3 lü karışımlarınızla muhteşem lezzetler)
:) çok kabarmış, mis gibi kokan, sıcacık ekmekler...
:) kişiye özel ekmeklerinizle masanızı şımartmaya çok değecek bir lezzet...
:) Telaşlanmanızı gerektirmeyecek kadar az elektrik harcamaktadır. Çünkü ilk 10 dakika hamur yoğuruyor, sonrasında mayalama ve pişirme yapıyo... Az elektrik bol lezzet...

Hımmmmm unutmadan ununu ister çavdarlı, ister kepekli, ister yarı yarıya karıştırarak... Yani istediğin gibi ölçekleyerek...
Bu güzel sıcacık ekmeği, güzel bir kapta hazırladığınız (hakiki zeytinyağı, pulbiber, nane, kekik, sarımsak tozu, ince kıyılmış zeytin) karışıma sevdiklerinizle bandıra bandıra yemeniz ve mis kokulu çayınızı keyifle içmenizi diliyorum...
Afiyet olsun...