MALZEMELER
- 6 adet haşlanmış patates
- yarım su bardagından az sıvı yag
- 1 su bardagı un
- 2,5 bardak süt
- kıvamına göre sıcak su ilave edilir
- tuz karabiber
SOSU İÇİN:
- domates püresi veya rendelenmiş domates
- sarımsak, fesleğen, tuz ve karabiber
YAPILIŞI
- yağı ve unu tencerede kavurun
- ocağın altını kısıp süt ilave edin
- daha sonra patates püresi ilave edin
- istenilen kıvama gelene dek sıcak su ilave edin
- en son tuz ve karabiber ekleyin
SOS YAPILIŞI
- rendelenmiş domates, sarımsak, tuz, karabiber ve fesleğeni kaynatın
- çorbanın üzerine sos olarak döküp sıcak servis yapınız..
MALZEMELER
- 100 gram kıyma
- 1 kaşık domates salçası
- sıvı yağ (yarım çay bardağı)
- kuru nane, kimyon, tuz, sarımsak
YAPILIŞI
- yağda kıymayı kavurarak salçayı ilave edin
- suyunu da koyup tarhanayı karıştırarak ilave edin
- nane, kimyon, tuz ve sarımsağı ilave edin
- kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın
*** tarhana kıymasız ve baharatsız yapıldığında yanında yoğurt ve peynirle servis yapınız.
Afiyet olsun...
MALZEMELER
- 400 gram mantar (limonlu tuzlu suda bekletin)
- 2 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı un
- sıvı yağ, tuz, karabiber
- 4 su bardağı su (2 su bardağı, mantarı kaynatmak için)
SOSU
- 1 adet domates
- feslegen
- 1 kaşık salça
YAPILIŞI
- mantarları küçük küçük doğrayarak 2 su bardağı suda haşlayın
- diğer tencerede sıvı yağda 3 kaşık unu kavurun
- mantarın suyunu ve 2 su bardağı soğuk suyu ilave edin
- 2 bardak sütü de ilave edin ve karıştırın
- istenilen kıvama gelince sosu ile beraber sıcak servis yapınız
Afiyet olsun...
MALZEMELER
- patates (2 adet küp küp doğranmış)
- domates (1 adet rendelenmiş)
- salça (2 yemek kaşığı)
- nane, reyhan (1 tutam)
- un, su, tuz (hamuru için)
YAPILIŞI
- un, su, tuz ve bol unla hamur yapın
- sert hamuru oklavayla açın
- hamuru döndürüp, oklavaya dolanan hamuru üstten kesin
- erişte kıvamında bolca kesin
- rendelenen domates, doğranmış patates ve salçayı ilave edin
- patatesler pişene kadar kaynatın
- içine kestiğiniz hamuru ilave edin
- kaynayana kadar karıştırın
- 10 dk kaynatın, tuz, nane ve reyhan ilave edin
- sıcak servis yapınız
Afiyet olsun...
MALZEMELER
- buğday (1 su bardağı)
- akşamdan ıslatılmış nohut (1 su bardağı)
- yumurta (1 adet)
- yoğurt (2 buçuk su bardağı)
- un (5 kaşık)
- tavuk but (4 adet)
ÜSTÜ İÇİN SOS
- 4 çorba kaşığı yağ
- nane, pul biber
YAPILIŞI
- tavuk butlarını pişirin ve etlerini ayırın
- nohut ve buğdayı pişirin
- yoğurt, un ve yumurtayı karıştırın, süzgeçten geçirin
- tavuk eti, tavuk suyu, buğday ve nohutu ilave edin kaynayana kadar karıştırın
- en son tuz ilave edin
- üzerine 4 çorba kaşığı yağ nane pul biberi kavurun ve çorbaya ilave edin
*** çorbalara en son tuz ilave edilir.
Afiyet olsun...
MALZEMELER
- ıspanak kökü (yarım kilo kökleri temizlenmiş)
- havuç (1 adet rendelenmiş)
- soğan (1 adet)
- sarımsak (2 diş)
- yoğurt (4 yemek kaşığı)
- un (4 yemek kaşığı)
- yağ (4 yemek kaşığı)
- karabiber, tuz 1 tatlı kaşığı
ÜZERİ İÇİN SOS
- 1 kaşık salça
- yağ 4 kaşık
- pul biber
YAPILIŞI
- 4 kasık sıvı yağda rendelenmiş havuç, soğan ve ıspanağı kavurun
- su ilave ederek malzemeleri pişirin
- un, yoğurt, sarımsağı iyice karıştırın terbiyesi için
- tencerenin içine yavaşça dökün ve kaynayana kadar pişirin
- en son tuz karabiber ilave edin
- sosla süsleyerek sıcak servis yapınız
Afiyet olsun...
MALZEMELER
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 1 adet soğan
- 100 gram kıyma
- Pul biber, karabiber, tuz, toz nane,
- 2 kaşık salça
YAPILIŞI
- Geceden mercimek ve buğdayı ıslatın
- 1 kesme şeker koyun, buğdayı kaynatın, suyunu dökmeyin
- 1 adet rendelenmiş soğanı az yağda kavurun
- Kıymayı ilave edin
- Aşurelik buğday suyuyla beraber mercimek ve salçayı ilave edin
- Sürekli karıştırın eğer su takviyesi gerekiyorsa ilave edin
- Baharatlarınıda ilave edin
- Sıcak servis yapınız.
Afiyet olsun...